Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler AKP'nin milletvekili aday listesinde kendine yer buldu. Erdoğan'ın damadı, danışmanın kuzeni, metin yazarı, avukatı, özel kaleminin eşi ve yakın bürokratlar aday listesinde yer aldı. Listede, Erdoğan'ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisiyle çok yakın çalışmış isimlerin yanısıra, yakın çalışma arkadaşlarının akrabaları da var.

İşte o isimler;

ERDOĞAN'IN DAMADI BERAT ALBAYRAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, İstanbul 1. bölge 6 sıra adayı olarak AK Parti listesine girdi.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI MUSTAFA VARANK'IN KUZENİ FATMA VARANK

AK Parti Listesinde yer alan isimlerden ilgi çekenlerden biri de Fatma Varank. İstanbul aday listesinde yer alan Fatma Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden, danışmanı Mustafa Varank'ın kuzeni.

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Fatma Varank, 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planlarına onay veren isimler arasında yer aldı.

ERDOĞAN'IN BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ EN YAKININDAKİ İSİM; MÜCAHİT ARSLAN

Gerek Erdoğan'ın hapishane günlerinde, gerekse Parlamentoya ilk girdiği ve Başbakan olduğu dönemde, hep yanında olan isim Mücahit Arslan idi. Bugüne kadar siyasete aktif olarak girmeyen Arslan, bu seçimde Ankara 1. Bölge'den bu seçimde aday oldu.

ERDOĞAN'IN METİN YAZARI AYDIN ÜNAL

Yine Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, metin yazarı grubunun başında yer alan, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte de Erdoğan'la birlikte Köşk'e çıkan ekipte yer alan Aydın Ünal da, aday. Ünal, Ankara'dan AK Parti adayı olarak listeye girdi.

ERDOĞAN'IN AVUKATI DA LİSTEDE

AKP Listesinde dikkat çeken bir başka isim de, Afyon 2. sıradan aday olan avukat Ali Özkaya. Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı. Özkaya'nın kardeşi Muharrem Özkaya da, son HSYK seçiminde, HSYK üyesi olmuştu.

ERDOĞAN'IN BAŞBAKANLIK DÖNEMİNDEKİ KAMU DİPLOMASİSİ KOORDİNATÖRÜ CEMALETTİN HAŞİMİ'NİN BABASI DA AK PARTİ ADAYI

Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından Cemalettin Haşimi'nin babası Haşim Haşimi de AKP'den aday. Haşim Haşimi, daha önce de Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden toplam iki dönem vekillik yapmıştı.  Cemalettin Haşimi, Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki yakın çalışma arkadaşların biri olarak tanınıyor.  Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde de bu görevine ek olarak Basın Yayın Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı

ÖNCE ERDOĞAN'IN, SONRA DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANI ERTAN AYDIN

Ertan Aydın, Başbakanlığı döneminde uzun süre Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. Davutoğlu Başbakan olduğunda da bu görevine devam etti. Ertan Aydın için, Başbakanlık ile Saray arasındaki "iletişim sağlayan isim" olarak Ankara kulislerinde bahsedildi. Ertan Aydın da, bu seçimde vekil olmak için danışmanlıktan istifa etmişti. AKP listesine en üst sıralardan girmeyi başardı.

ERDOĞAN'IN TBMM'DEKİ ÖZEL KALEMİNİN EŞİ DE ADAY

AK Parti'de dikkat çeken adaylardan biri de Lütfiye Selva Çam. Ankara 2. bölge 3. sıra adayı Selva Çam, halen TİKA Başkanlığı yapan Serdar Çam'ın eşi. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, TBMM'deki makamında özel kalem müdürü olarak görev yapan Serdar Çam, AK Parti içinde Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak tanınıyor.

ERDOĞAN'A EN YAKIN BÜROKRATLARDAN NACİ AĞBAL

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çok uzun süre Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Ankara kulislerinde, Erdoğan'ın ekonomi alanında en çok güvendiği bürokratlar arasında hep ismi anıldı. Ağbal, bu seçimlerde aday olmak için Müsteşarlık görevinden ayrıldı. Bayburt'ta ilk sıradan aday oldu.

VE HALEN VEKİL OLANLAR...

Yine Başbakanlığı döneminde Erdoğan'la çok yakın çalışmış olan, geçen seçimlerde de parlamentoya giren isimler de, AKP aday listesinin en üst sıralarında yer aldılar.

YALÇIN AKDOĞAN

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde en yakın danışmanları arasındaydı. Geçen dönem seçime girip, vekil seçildi. Cumhurbaşkanı olana kadar da, vekilliğin yanı sıra Erdoğan'ın danışmanlığına devam etti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, kabineye giren Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı oldu. Akdoğan, bu seçimde AKP Ankara 1. bölge, 1. sıra adayı.

EMRULLAH İŞLER

Erdoğan'ın ilk iki dönem Başbakanlığı sırasında danışmanlığını yaptı. Çok iyi derecede Arapça bilen İşler, zaman zaman Erdoğan'ın Başbakan olarak yaptığı temaslarda, tercümanlığını bile üstlendi. İşler, geçen seçimlerde vekil oldu. Erdoğan'ın yaptığı son kabine değişikliğinde ise, hükümete Başbakan Yardımcısı olarak dahil edildi. Ancak Davutoğlu'nun kabinesinde yer almadı. İşler, bu seçimde de AKP Listesinde Ankara 2. bölgede 1. sıra adayı.

ÇAĞATAY KILIÇ

Başbakanlığı'nın ilk iki döneminde Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcısı olarak, her gezisine katıldı. Erdoğan'ın en mahrem görüşmelerinde, kimi zaman tercümanlık bile yaptı. Geçen seçimlerde, Samsun'dan milletvekili seçildi. Erdoğan, Başbakan olarak yaptığı son kabine değişikliğinde, Çağatay Kılıç'ı Spor Bakanı olarak hükümete dahil etti. Kılıç, bu seçimde de Samsun'dan AKP 1. sıra adayı.

EFKAN ALA

Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki Müsteşarı. Erdoğan'ın Başbakan olarak yaptığı son kabine değişikliğinde, hükümete dışarıdan İçişleri Bakanı olarak girdi. Davutoğlu kabinesinde de bu görevi sürdürdü. Anayasa gereği, seçimlere üç ay kala, yerini bağımsız içişleri bakanına bıraktı. Ala, Erzurum'dan 1. sıra adayı.

NABİ AVCI

Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın ilk yıllarında, iletişimden ve basından sorumlu başdanışmanı olarak görev yaptı. Son seçimlerde parlamentoya girdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. Bu seçimde de Eskişehir'den birinci sıra adayı. (Hürriyet)