Perşembe günü İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulunan sanatçı Erol Büyükburç için tören düzenlendi. Törene katılan Büyükburç'un kızları Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Büyükburç'un kızları, babalarının doğal yollarla öldüğünü, bunun da doktorlar tarafından tespit edildiğini söyledi. Erdoğan, Büyükburç'un ölümünün düşündürücü olduğunu iddia etmişti.

İstanbul Etiler'deki evinde perşembe günü ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenleniyor. Büyükburç'un Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında torunu Lale Han Kaya vardı. Lale dedesinin tabutuna dokundu, fotoğrafını okşadı.


CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİNE YANIT

Kızları Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç taziyeleri kabul ediyor. Büyükburç'un kızları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Programı öncesi ölümü düşündürücü" sözlerini de değerlendirdi. Hem Evren Erol hem de Özlem Kaya Büyükburç şüphelerinin olmadığını söyleyip, babalarının kalp ve şeker hastası olduğunu hatırlattı. Evren Erol Büyükburç babasının doğal yollardan öldüğünün doktor tarafından da tespit edildiğini söyledi.

Büyükburç'un cenazesi Levent Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ünlü sanatçının ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bizim pop müziğinde değerli sanatçımız Erol Büyükburç'un bugün (dün) evinde ölü olarak bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan dolayı hüznümüz var. Kendisine rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Özellikle de yarınki (bugün) bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Şu anda güvenlik güçlerimizden henüz bu işin neticesini almadık. Nedir, ne değildir... Bu bir adli tıp konusudur. Adli Tıp incelemelerini yapacaktır, ondan sonra da bizlere gerekli bilgiler bu konuyla ilgili verilecektir."