Fuar girişinde toplanan çeşitli siyasi parti, dernek ve platform temsilcilerinin oluşturduğu bir grup "24 Nisan 1915'te ne oldu?" yazılı pankart ve o dönemde yaşamını yitirdiği iddia edilen Ermenilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizleri açtı. Yere karanfil bırakıp, mum yakan grup üyeleri, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra Ermeni olaylarını 'Büyük Felaket' olarak yorumlayan bir basın açıklaması yaptı.
10 metre ilerde ise Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Ermeni katliamı iddialarının tamamen yalan olduğunu belirten basın açıklaması okudu.
Ermeni olaylarını 'Büyük Felaket' olarak değerlendiren grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına açıklama yapan Rezzan Karabulut, İstanbul'da Ermeni toplumunun ileri gelenlerinden 230 kişinin gözaltına alınarak, trenle Ankara ve Diyarbakır'a götürüldüğünü, bu yolculuk sırasında çoğunun öldürüldüğünü iddia etti. Daha sonra çıkarılan "Tehcir Kanunu" ile Suriye'ye doğru göçe zorlanan Ermenilerden büyük bölümünün de hayatını kaybettiğini iddia eden Karabulut, "Hatırladıkça, farkına vardıkça yaşanan bütün olaylar hepimizin yüreğini acıtıyor. Artık bu acıların bir daha asla yaşanmamasını diliyoruz. Ve biliyoruz ki, ancak geçmişimizle yüzleşerek, acılarımızı aşarak, yaralarımızı sararak bunu mümkün kılabiliriz. Şunu çok iyi anlamak gerekiyor ki, bu acı hepimizin." dedi.
Bu grubun yaklaşık 10 metre ilerisinde Kültürpark girişinde toplanan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri de "Ermeni soykırımı yalanı" yazılı pankart ve parti bayrakları açtı. Bir süre slogan atan grup adına konuşan İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, Ermeni iddialarının batılı güçlerin uygulamaya koyduğu 'Sevr planı'nın bir oyunu olduğunu savunarak, "Batılı bazı ülkeler, Ortadoğu ile ilgili aralarında çözüm üretirken 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları da bu çözümün bir parçası ve 'Sevr'in uzantısı' olarak ortaya koydu." diye ifade etti. Gruplar, açıklamanın ardından dağıldı.