26'ncı dönem Milletvekilliği seçimlerine Bursa’dan bağımsız aday olarak katılan 67 yaşındaki Ali Osman Demirtaş 504 oy aldı. Çoğu tek kişilik mitinglerinde halka seslenen Demirtaş, 15 oyda kalan DYP'yi geçti.

Aslen Giresunlu olan ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaşayan Ali Osman Demirtaş, eşi Ayşe Demirtaş ile birlikte oy kullandığı Celal Bayar Anadolu Lisesi'ndeki 1065 nolu sandıktan AK Parti'ye 143, CHP’ye 100, MHP'ye 55, HDP'ye ise 19 oy çıktı. Bağımsız aday Ali Osman Demirtaş’a ise yalnızca bir oy çıktı. Sandıktan çıkan başka bir oy ise geçersiz sayıldı.

İNTERNETTEN DE ARAŞTIRMADIM

Seçim kampanyasını en kalabalık 6 kişiye miting yaparak tamamlayan Ali Osman Demirtaş, seçimden sonra hiçbir değerlendirme yapmadığını belirterek, “Ben sosyal sorumluluk için bu işe soyundum ve ülkem için buna çalıştım. Ancak bunda bir çıkar ve koltuk sevdam olmadığı için hiçte meraklanmadım ve heyecanlanmadık, kazanırım, kaybederim şeklinde. Oyumu attıktan sonra geldim Susurluk’ta hastalarımla beraberim. Burada onlarla gülüp oynuyorum.” dedi.

Seçim sonucunu internette de araştırmadığını anlatan Demirtaş, “Hatta internete girip de ne oldu, kaç oy aldım, nasıl oldu diye bile araştırıp ta bakmadım bile. Şayet kazanmış olsaydım ulusal televizyonlarda mutlaka çıkacaktı. Çıkmadığına göre demek ki kazanamadım. Kaç oy aldığıma da hiç bakmadım, yani seçim sonuçlarına göre, ‘bağımsızdan şu milletvekili diye söyleyecekti’. Söylemediğine göre kazanmamışım. Yani bir oyda alsam, 1 milyonda alsam benim için önemli değil. Zaten ben sosyal hizmet anlamına bu işe soyunduğum için bir merakım olmadı. Bakmadım ama ilerde belki boş zaman olursa bakarım.” şeklinde konuştu.

Oy kullanmaya eşi ile birlikte gittiğini belirten bağımsız vekil adayı Ali Osman Demirtaş, şöyle devam etti: “Eğer meclise gitseydim üç tane konuyu dile getirecektim. Birincisi seçimi yasasını, siyasi parti yasasını ve memur muhakemet yasasını değiştirmek olacaktı. Birçok insanı da organize edecektim ve bir daha ki seçimlerden 81 ilden 550 tane bağımsız milletvekili adayı organize edecektim. Amacım buydu, buda olmadı hayırlısı olsun diyoruz. Halkın bilmediği birçok konuda da insanları bilgilendirmeye çalıştık.”

Ali Osman Demirtaş, oy kullandığı sandıktan kendisine bir oy çıktığını hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Hiç bakmadım, şimdi medya bizi çekerken zaten insanların olmadığı yeri çekmeye çalıştı. Bilmiyorum ben zaten bir iddiam yok, 1 çıktı, bin çıktı her hangi bir şey söylemiyorum ama bu yüzde bin doğru değildir. Bakmadım, dikkat etmedim ne olduğunu hiç önemsemedim.”

Ali Osman Demirtaş, Susurluk’ta sosyal sorumluluk anlamında kurduğu merkezde 110 hastası olduğunu ve 60 personelle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.