Boşanma oranının en çok İzmir'de olduğunu belirten Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, katılımcıların nişanlı ve evli çiftlerden oluştuğunu ve evlilikte eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Bugün başlayacak olan program, 5 gün sürecek ve her gün farklı konular uzman kişiler tarafından katılımcılara aktarılacak.

Programın evlilik konusunda ailelerin bilinçlendirildiği, evliliğin manevi, hukuksal ve psikolojik boyutlarının anlatıldığı bir etkinlik olduğunu ifade eden Atasoy, "Aile bireyleri arasında sorun çıkması halinde bireylerin nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda dalında uzman kişiler tarafından bilgiler verilecek. Katılımcılara bu eğitim sonunda sertifika verilecek. Bünyemizde bulunan YETİMDER'in de yer imkanı sağlayarak katkıda bulunduğu bir eğitim süreci başlatmıştık. Konfederasyon olarak 14 Şubat 2011 tarihinde başlatmış olduğumuz "Ailem Projesi" kapsamında "Sertifikalı Evliler" programının ikinci eğitim dönemini başlattık ve eğitimimize kaldığı yerden devam edeceğiz" dedi.


"Sertifikalı Evliler" kurs programının bugün, YETİMDER işbirliği ile Karşıyaka'da olacağını belirten Atasoy, evli veya yeni evlenecek olunması şartı arandığına vurgu yaptı. Günümüzde hem sosyal hem de ekonomik problemlerin en fazla etkilenen kurumun aile olduğunu ifade eden Atasoy, sözlerine şöyle devam etti: "Aile, içinde yaşanılan toplumdan devlete kadar uzanan kurumlar zinciri içinde diğer kurumların güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayan en önemli birimdir. Aile içinde yaşanan kavgaların bireyler kadar çocukları da fazlaca etkilediği kesindir.Ve aile içi şiddette bununla beraber büyüyen sorunlar arasındadır. İşte bu yüzder bunun gibi sorunları önlemenin yolu eğitimli aileden geçer. Bu yüzden bu programı başlattık ve Türkiye'de öncü bir model olmak istiyoruz.
5 günlük kurs programında uzmanlarınca psikolojik, sosyolojik davranışlar, karşılıklı haklarda avukatlık danışmanlığı, dini sorumluluklar, emniyelte ilgili içki aykol bağımlılığı gibi konularda bilgi ve eğitimler verilecek.

Merve Has