Akıllara durgunluk veren olay, Kayhan Mahallesi Simavlı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre K.S., ailevi problemleri sebebiyle İzmir'de bir falcıyla telefonda görüştü. Falcı, K.S.'nin amcasının oğlu A.S.'ye ait iş yerinin altında define olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir papaza durumu soran K.S., Alex isimli papazın da aynı şeyleri söylemesi üzerine arkadaşı M.D.'yi de alarak çalışmalara başladı.


"ŞEHRİN GÖBEĞİNDE 21 METRELİK TÜNEL"


Yaklaşık 45 gün sadece gece çalışan 3 arkadaş, iş yerinin yanında bulunan Bedrettin Camii'nin altına doğru tünel kazmaya başladı. Falcının, "16 metrede defineye ulaşmanız lazım" demesine rağmen 21 metre tünel kazan 3 kişi, çıkan hafriyatı ise çuvallara doldurarak tahliye etti. Falcının yönlendirmesi ile tüneli caminin altına doğru kazan 3 kişi, 21 metre kazı yapmalarına rağmen defineye ulaşamadı.

"FALINDA POLİSİ GÖREMEDİ"

Gelen bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro dedektifleri, kazı yapıldığı iddia edilen adrese sabaha karşı baskın yaptı. Polis, iş yerinin altında gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu. Şehrin göbeğinde kazılan 21 metrelik tüneli gören polis, define aradıkları iddia edilen A.S., K.S. ve M.D.'yi gözaltına aldı. Yapılan aramada, zanlıların iş yerinde kırıcı ve delici alet, kazma, kürek, çekme motoru ve define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi.

Emniyette ifadeleri alınan 3 zanlı, "izinsiz kazı yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.