Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sanatçı Ferdi Özbeğen’in doktoru, tedaviye olumlu yanıt verirse hastayı uyandıracaklarını belirtti.

Solunum yetmezliği sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sanatçı Ferdi Özbeğen’in doktoru hastanın hayati tehlikesinin devam ettiğini, tedaviye olumlu yanıt vermesi durumda uyandıracaklarını söyledi. Yoğun bakım ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Ülkü Aygen Türkmen, “Hastamız ilaçla uyutulmakta, solunum cihazına uyum sağlayabilmesi için. Tansiyonu ve nabzı şu anda normal. Eğer yaptığımız tedaviye yanıt verirse yavaş yavaş uyandıracağız. İçinde bulunduğu hastalığı nedeniyle üzerine eklenen bir enfeksiyon durumu var. Ancak altta yatan hastalığı da onu olumsuz etkiliyor ve hayati tehlikesini artırıyor. Şu anki tabloya baktığımızda yüzde yüz kansere bağlı olduğunu söyleyemeyiz. Enfeksiyonu ortadan kaldırdığımızda iyileşmesi tüm temennimiz. Temel yaşam destek ünitesi altında desteğimiz süresiz devam eder. Şuur açık fakat iletişim kurulamıyor. O yüzden de solunum cihazı için uyutuyoruz. Solunumu normal değere ulaşıncaya kadar uyutmaya devam edeceğiz.” dedi.

Doç. Dr. Fetin Rüştü Yıldız ise “Hastamız, değerli sanatçımız dün saat 15.00 sıralarında hastanemize, solunum yetmezliği sebebiyle başvurdu. Yapılan ilk müdahalenin ardından, hastamıza yoğun bakım ünitesinde tedavisine hızlı bir şekilde başlandı. Şu anda da mekanik solunum cihazına bağlı olarak diğer tedavileri devam ediyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Ümit ediyoruz ki tedavilemiz kısa süre içerisinde olumlu yanıt verir.” şeklinde konuştu.