Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimini araştıran komisyona bilgi verdi. Ala açıklamasında Twitter'de bilgiler paylaşan Fuat Avni ile ilgili de konuştu. Fuat Avni'nin bir kişi olmadığını belirten Ala, bir kısmının yakalandığını ve bir kısmının da daha yakalanacağını açıkladı. Dinleme cihazlarını koyan isimlerin de tespit edildiğini anlatan Ala, iki kişinin Bulgaristan'a kaçtığını ve gerekli girişimlerle oradan alındıklarını anlattı. Ancak Ala, daha tespit edilecek isimlerin de olduğu bilgisini verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Fuat Avni ile ilgili sorusunu yanıtlayan eski İçişleri Bakanı Ala, şunları söyledi:

“Fuat Avni sosyal medyada olan, kaç kez soruşturma açıldı gönderildi, tespit edilenler alındı, edilmeyenler yurtdışında belki başkaları da vardır tespit edilemeyenler, bu çok yönlü biliyorsunuz başka ülkelerden de yapılabiliyor; ancak zorlayarak bu kadar işletebiliyoruz.

Fuat Avni basit bir sorudur, basit bir cevabı vardır. Bu bir kişi değil, bu kadar devlet bilgisini bir kişi vermiyor. İmamlarıyla alınıyor onların da bir kısmı içeride, bir kısmı da yakalanacak. Cihazları koyanlar tespit edildi hepsi içeride, ikisi de yurt dışına kaçmıştı.

Girişimlerde bulunarak, Bulgaristan’a kaçmışlardı oradan bunlar alındı. Avrupa’da dolaşıyorlardı. Tespit edilenler alınıyor, daha tespit edilecek.”