Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bağlı polisler sabah saatlerinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na operasyon düzenledi. Ekipler erken saatlerde vakfın genel merkezine ve de yöneticilerin evlerine baskın yaptı.

Operasyona çevik kuvvet polisleri ve asayiş, kaçakcılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri de destek verdi.

Baskınlarda açılmayan kapılar koçbaşlarıyla kırıldı. Polis, girdiği evlerde didik didik arama yaptı.

Operasyon kapsamında 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KUYTUL GÖZALTINDA, PARALAR SAYILIYOR

Adana merkezli 3 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kurucu başkan Alpaslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve 'hocalar' olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi, emniyete getirildi.

Polisin operasyon kapsamında vakıf merkezi, evler ve iş yerlerinde araması sürüyor. Merkez Seyhan İlçesindeki Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada, yüksek miktarda para ele geçirildiği, polislerin görüntü kaydı yaparak paraları saydığı bildirildi. Aynı binada 'sistem odası' olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi.

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. Gözaltındaki bazı kişilerin yakınları emniyet önünde toplandı.

GÖSTERİLER YASAKLANDI

Adana Valiliği'nce, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyon sonrası, kentte yapılacak protesto gösterilerinin yasaklandığını duyuruldu. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında ve bu vakıf ile irtibatlı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda, umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdarisi Kanu'nun 11/C maddesine göre 'huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması' amacıyla 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda Valilik makamının onayı ile yasaklanmıştır."