3 yıllık Uzman Çavuş Nebi Eraslan, geçen yıl nişanlandığı Fidan Eraslan'la dünya evine girmek üzere Öğretmen Evi'ndeki salonu 21 Ekim'e tarihine 900 lira bedelle kiraladı. Düğün hazırlıklarını tamamlayan ve davetiyeleri dağıtan aileler, Hakkari'de görev yapan damat Uzman Çavuş Nebi Eraslan'ın yol güvenliği nedeniyle gelemeyeceği haberiyle şoke oldu. Gelin Fidan Eraslan, onayını aldıktan sonra müstakbel eşi en mutlu gününde yanında olmadan da düğün yapılmasını istedi, aile büyükleri de uygun gördü. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı düğün damatsız yapıldı.

ONUNLA GURUR DUYUYORUM

Gelin Fidan Eraslan, düğüne gelemeyen eşini çok sevdiğini ve onunla gurur duyduğunu belirtip, "Eşim düğünümüze gelemedi ama üzgün değilim. Çok mutluyum, eşimle gurur duyuyorum. Bizi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum. Eşim ve diğer güvenlik görevlilerinin sayesinde huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Vatan sağ olsun" dedi.

Damadın babası Salih Eraslan ise düğün tarihinin kesinleşmesinin ardından davetiyelerin dağıtıldığını, çeşitli kentlerdeki akrabalarının Sumbas'a geldiğini, oğlunun isteğiyle düğünü damatsız yaptıklarını söyledi. Evladının vatan nöbetinde olduğu için düğününe gelemediğini vurgulayan anne Hüsne Eraslan ise "Mevlam böyle uygun gördü" diye konuştu.

Salonu dolduran davetliler, yaklaşık 3 saat süren düğünde gelinle birlikte halay çekip, oyunlar oynayarak, gönüllerince eğlendi. Çiftin nikahlarının daha önce kıyıldığı belirtildi.

Damat Uzman Çavuş Nebi Eraslan'ın birkaç gün içinde Sumbas'a geleceği öğrenildi.