Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde HDP'nin düzenlediği ve fidan dikme şenliğine PKK'lıların da katılacağının duyum alınması üzerine sevk edilen jandarma timlerine açılan ilk ateş sırasında 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanması ve yaralı askerlerin taşınması sırasında halkın yardımını Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) 'takdire şayan' buldu, teşekkür etti.

Asker ile PKK arasında yaklaşık 2.5 yıl sonra çıkan ilk çatışma, 11 Nisan günü saat 08.00 sıralarında Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde çıktı. PKK'lı grubun bulunduğu Tendürek Dağı eteklerinde düzenlenen 'Bahar Şenliği'nde örgüt propagandasının yapılacağı, seçimde desteklenen adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yolunda duyum alınması üzerine Ağrı İl Jandarma Komutanlığından 15 tim bölgeye sevk edildiği açıklandı. Askerler, Yukarı Tütek Köyü yakınlarında  konuşlanırken, açıklamalara göre PKK'lı grup uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Ateşe anında karşılık verilirken, ilk ateş sırasında 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuş yaralandı.

Yaralı askerlerin taşınması sırasında bölge halkının yardım etmesiyle ilgili çekilen görüntülerin gazete ve ajanslar tarafından servis edilmesi büyük yankı uyandırdı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde bugün saat 10.00'da yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarı Tütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."