Edinilen bilgiye göre, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir astsubay, bir hemşire ve Haberal’ın iki refakatçisinden oluşan 4 kişiyle ilgili gözaltı kararı verildi. Emniyet görevlileri, sabah saatlerinde söz konusu kişileri gözaltına aldı.

Özel yetkili savcı Seçen’in ayrıca, 3 Aralık 2010’da geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, Savcılıkta "şüpheli" sıfatıyla ifade veren
ve ardından da serbest bırakılan Prof. Dr. Cengiz Çeliker’i, bugün yeniden ifadesini almak üzere çağırdığı kaydedildi. Çeliker’in öğleden sonra gelerek "şüpheli" sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.

Hastalığı nedeniyle İÜ Kardiyoloji Enstitüsünde tedavi gören "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın sağlık durumuyla ilgili, Enstitünün 5 kişilik doktorlar heyetince 16 Ekim 2010’da yazılan ve "Enstitümüzün 3. servisinde 304 numaralı odada yatmakta olan Mehmet Haberal’in durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir" ifadeleri bulunan sağlık raporunun, yargılamanın yapıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırılmadığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.


HABERAL BAŞKA HASTANEYE GÖNDERİLDİ


Ergenekon davasının tutuklu sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne nakledildi.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde Prof.Dr. Haberal'ın taburcu edilebileceğine ilişkin sağlık raporunun mahkemeye gönderilmediği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişinin gözaltına alınmasının ardından Haberal için hastaneden çıkış işlemleri başlatıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Prof.Dr. Haberal, tekerlekli sandalye ile hastaneden çıkarılarak ambulansa bindirildi. Bu sırada dışarıda toplanan kalabalık, Haberal'a destek verdi. Moralli olduğu gözlenen Haberal, kendisini görmek için bekleyenlere el salladı. Prof. Mehmet Haberal, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne nakledildi.