Merkez üssü Hakkari'nin eski Oğul ve Ceylanlı köyü olan 5,6 büyüklüğündeki deprem, Hakkari merkez başta olmak üzeri Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile çevre köylerde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmazken, korku ve panik yaşandı.

Merkezdeki değişik okullarda baygınlık ve şok geçiren 15 öğrenci ambulanslarla Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Ambulanstan çıkarılan öğrenciler sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Öğrenciler kucaklarda hastaneye taşındı.

PANİĞE KAPILAN HASTALAR DIŞARI ÇIKTI

Hakkari Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastalar ise, paniğe kapılarak dışarı çıktı. Aileler bir an olsun hastalarının başından ayrılmazken, bazı hastane görevlileri de hastalarla birlikte dışarıda beklemeye başladı. Kucağında torunu olan bir kadın ise hastanenin çok şiddetli bir şekilde sarsıldığını belirterek dışarı kaçtığını söyledi. Hastanenin ameliyathane kısmında ise bazı çatlakların oluştuğu iddia edildi.

Hakkari Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) ise deprem anında 1 erkek, 3 kız öğrenci fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler hastanede tedavi altına alınırken, okulun pazartesi gününe kadar tatil edildiği bildirildi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ise pazartesi gününe kadar derslere ara verildiğini söyledi. 1,5 gün eğitim ve öğretime ara verdiklerini belirten Belenli, bildiği kadarıyla binalarında herhangi bir hasarın olmadığını ifade etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker ise il ve ilçelerde can ve mal kaybının olmadığını belirterek, bugün il ve ilçelerdeki öğrencileri idari izinli saydıklarını söyledi.