Halı yıkama sektörü her geçen gün hızlı bir büyüme trendine sahip sektörler arasında yer almaktadır. Çünkü artık nüfusun büyük bir kısmı şehirlerde yaşamaktadır . Köyden kente göçlerin hiç durmadan devam etmesi sonucu halı yıkama işletmelerine olan taleplerde artmaktadır. Şehirde halı yıkama için gerek su kullanımı gerek ise uygun yerin sağlanamıyor olması ile insanlarımız halılarını halı yıkama fabrikalarında yıkatmak gibi bir zorunluluk ile karşı karşıya kalmaktadır. Aynı zamanda halı yıkama fabrikası teknolojik gelişmelere ayak uydurarak son teknoloji sistemlerle hizmet vermesi sonucu memnuniyet oranları %100 varan bir kalitede sonuç üretmesi ile talep edilir olmuşlardır. Doğru olanda budur. Çünkü gereksiz su kullanımı milli ekonomiye önemli yükler getirmektedir. Bunun önüne geçecek tedbirlerin alınması şarttır. Günümüzden Bugüne Halı Yıkamada ki Teknolojik Gelişmeler Nelerdir? Teknolojiye ayak uyduran sektörlerinin başını çekmektedir halı yıkama fabrikaları, Buna yönelik olarak özellikle makineleşme süreçleri hızlı bir şekilde yol almıştır. Eskiden halı yıkama işlemleri bir kaç yöntem ile yapılmaktaydı. Bunlar , havuz da çoklu olarak halılar ıslatılıp sonrasında düz bir alanda fırçalar ile yıkanmaktaydı. Aynı zamanda araba yıkama işletmeleri de halı yıkama işlemlerini gerçekleştirmekteydi. Ancak bu yöntemler artık eskide kalan yöntemler diye biliriz. Tabi hala bu yöntemleri kullanan işletmelerin sayıları çok az olsa da mutlaka vardır. Bu tür yöntemleri hiç bir şekilde tavsiye etmemekteyiz. Hijyen kavramının olmadığı, halılarınızın renklerinin solduğu bu yöntemler halılarınızı temizlemekten çok ömürlerini kısaltmaktadır. Şuan kullanılan teknolojik makineler ile halılarınız koruma altına alınmaktadır. Halı Yıkama Süreçlerinde Hangi Makineler Nasıl Kullanılmaktadır?
  1. Toz alma Makinesi ; Toz alma makinesi halılarınız fabrikaya ilk geldiğinde üzerinde yer alan tüm tozlar ve kalıntılar temizlenmektedir. Bu yöntem sayesinde gözle görünen pisliklerin sonrasında halı içine sinmesinin önüne geçilmektedir.
  2. Halı Yıkama Makinesi; Genel olarak 8 fırçalı özel halı yıkama makineleri ile halılarınızı bir bant sistemi ile yıkanmaktadır. Bu esnada özel halı yıkama şampuanları kullanılmaktadır. Bu şampuanlar sağlık bakanlığı onaylı olup halılarınıza hiç bir şekilde zarar vermemektedir.
  3. Halı Sıkma Makinesi; Özel bir makine olan halı sıkma makinesi sayesinde halınız tam olarak kurumasa da üzerindeki suların büyük çoğunluğu gitmektedir.
  4. Halı Nem Alma Makinesi ; Bu makine sayesinde sıkma sonrasında halılarınızda kalan nem ortadan kaldırılmaktadır. Ve halınız tamamen kurumaktadır.
  5. Son kontrol ve paketleme tezgahı ; Bu bölümde halılarınız son kontrolden geçirildikten sonra özel poşetleme yöntemi ile paketlenerek servise hazır hale gelmektedir.
  6. Bundan sonra sizler aranıp gerekli randevu alınarak halılarınız sizlere teslim ediliyor.
Halı Yıkama Fabrikalarında genel olarak işleyen yöntem bu şekildedir. Halılarınızı güvenli bir şekilde %100 garantili olarak yıkanmasını istiyorsanız bu teknolojiye sahip halı yıkama fabrikalarını tercih etmelisiniz. Özellikle fiyatları düşük diye fabrika olmayan markalaşmamış halı yıkama işletmelerini tercih ettiğinizde halılarınızın ömürlerinin kısalacağını bilmelisiniz.