Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet  Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li  milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.
 
TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa  değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek  ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li  milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı  verildi.
 
Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin  Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerine  yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı. Demirtaş Diyarbakır'da, Yüksekdağ Ankara'da gözaltına alındı.
 
TUTUKLANAN VEKİLLER
 

* Ankara'da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan ve hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında uçak ile Bingöl'e getirilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi'ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken'in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi
 
* Dün gece gözaltına alındıktan sonra Şırnak Adliyesine çıkarılan HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan tutuklandı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, SERBEST

Ankara'da gözaltına alınıp Diyarbakır'a getirilen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sevk edildiği Adliye'de savcının tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Sırrı Süreyya Önder'i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Önder'e ayrıca yurtdışı yasağı konuldu.