HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldı ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında da gözaltı kararı var, ancak bu isimlerin yurtdışında oldukları öğrenildi.

HDP'li Demirtaş, gece saat 01.00 sıralarında gözaltına alındı. Ellerinde gözaltı kararı ile Demirtaş'ın kapısına dayanan polislere Demirtaş uzun süre kapıyı açmadı. Bu arada birçok partili de Selahattin Demirtaş'ın evine geldi. O sıralarda Demirtaş Twitter hesabından 'Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar' şeklinde tweet attı.

İddiaya göre daha sonra TEM ekipleri içeriye girerek Demirtaş'ı gözaltına aldı.

YÜKSEKDAĞ DA GÖZALTINDA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'daki konutunda gözaltına alındı. Yüksekdağ'ın Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Başsavcılık açıklama yaptı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan isimlerin kuvvetli suç şüphesi olduğunu gösteren somut deliller bulunması sebebi ile gözaltı kararı verildiği ve bunun icra edildiği ifade edildi.

HDP'DE GÖZALTINA ALINAN VEKİLLER

Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ

Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik,

Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan,

Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir,

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım