Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesi merkezinde bir kültür merkezinde patlama oldu. Güvenlik yetkilileri patlamada ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. Buldan, Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın Amara Kültür Merkezi önünde olduğunu söyleyerek, patlama olduğu sırada Suriye'de Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklamasının olduğunu kaydetti ve, "Canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.

'NET BİR BİLGİ YOK'

Çoğunlukla İstanbul'dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani'ye geçmek için en son kendisinden yardım istediğini belirten Buldan, bu gençlerin Kobani'de 3-4 günlük etkinlik çerçevesinde kütüphane, park ve orman yapmayı planladıklarını kaydetti. Buldan, ölü ve yaralı sayısı hakkında şu an ellerinde net bir bilgi olmadığını da belirtti. Suruç Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

'GRUPTA CANLI KALMADIĞI SÖYLENİYOR'

Habertürk canlı yayınına katılan HDP Milletvekili Leyla Güven, "Ben yoldayım 15 dakika sonra orada olacağım. Katliam büyük. Canlı bomba olma ihtimali çok yüksek. Yaralılar bile parçalanmış. Bu katliamı planlayanlar tarihte lanetlenecekler. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da güvenlik sağlanamamışsa bunun sorumluluğu gerçekten ağırdır, hesabı verilecektir. Çok büyük bir katliam yaşandı. Ölü sayısı için kuşkulu bilgiler veriliyor, grupta canlı kalmadığı söyleniyor" açıklamasında bulundu.

HDP TÜM MİLLETVEKİLLERİNİ SURUÇ'A YÖNLENDİRDİ

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, HDP’nin olağanüstü toplantı kararı aldığını ve bölge vekillerini Suruç’a yönlendirdiklerini ve acil koordinasyon merkezi oluşturmaya çalıştıklarını açıkladı.

Önder, egemenlerin yıllardır Kürt'ü kendi derdiyle baş başa bırakma pratiği sergilediğini, o yüzden egemenlerin en çok enternasyonalist dayanışma pratiğinden korktuklarını belirterek, "Bugün Suruç'ta meydana gelen katliamla tam olarak bu dayanışma duygusu hedef alındı" dedi.

HDP'de olağanüstü MYK toplantısı

Öte yandan HDP'de yarın Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ eşbaşkanlığında, Suruç'ta meydana gelen saldırı gündemli olağanüstü MYK toplantısı düzenleneceği açıklandı.