Alınan bilgiye göre, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile kurulan İZBAN'ın banliyö işletmeciliği yaptığı demiryolu hattında güvenli ulaşımın sağlanması amacıyla Şemikler hemzemin geçidinin beton bariyerlerle kapatılması, geçidin birbirine bağladığı Şemikler ve Yalı mahallelerinde yaşayan vatandaşların tepkisini çekti.

Hattın, iddiaya göre önceki gece haber verilmeksizin kapatılması üzerine öğle saatlerinde Şemikler hemzemin geçidi civarında toplanan çok sayıda vatandaş, İZBAN seferlerinin yapıldığı hatta girerek demiryolunu 3 saat ulaşıma kapattı.

Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk, eylem sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Şemikler ve Yalı mahallelerini birbirine bağlayan hemzemin geçidin, gece yarısından sonra kendilerine haber verilmeden kapatıldığını iddia ederek, "Buraya yaya alt geçidi yapılacaktı. Fakat yağışların çok olması ve bu durumun yapılacak kazı çalışmasında çökme tehlikesi doğurması nedeniyle altgeçit projesi Nisan ayı ortasına bırakıldı. Bizim isteğimiz altgeçit yapılana kadar hemzemin geçidin açık olması" dedi. Eylem üzerine bölgeye giden İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek sorunun çözümü için çalışacağını sözü vererek, vatandaşlarda eylemlerini sonlandırmaları istedi.

Bilkay'ın bu çağrısına rağmen, "hemzemin geçit açılıncaya kadar hattan ayrılmayacaklarını" belirterek eylemlerini sürdüren vatandaşlar, bölgeye çevik kuvvet polis ekibinin gelmesinin ardından müdahaleye gerek kalmaksızın demiryolu hattını boşalttı. Demiryolu hattının açılmasının ardından yaklaşık 3 saat süreyle yapılamayan İZBAN seferleri yeniden başladı. Eylemin ardından çevik kuvvet polisi tarafından karayolu ulaşımı ve yaya geçişine kapatılan hemzemin geçit civarında güvenlik önlemi alındı.