Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, geçen yıl 18 Kasım günü, kaldığı aparttaki odasında, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak, öldürüldü. Cinayetin ardından teslim olan Zafer Pehlivan, tutuklandı.

Pehlivan hakkında Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın 20 Ağustos günü görülen 4'üncü duruşmasında, Pehlivan, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Odasına bile giremiyorum

Sanığa ömür boyu hapis cezası verilmesi gerektiğini söyleyen anne Verafet Cankel, mahkemenin, katil zanlısının cinayetten önce yazdığı 'Gidiyorum ama tek başıma değil...' cümlesinin yer aldığı mektubu dikkate almamasına isyan etti. Muğla'da yaşayan acılı anne, "Evlat acısı en zor şey. İlaçlarla yaşıyoruz. Hiçbir şeyden mutlu olamıyoruz. Hiçbir avukat, katilleri savunmasın. Devletimize, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu tür cinayet işleyen kişilere en ağır ceza verilsin. Caydırıcı bir şey bulunsun. Evladımızın kaldığı apartı güzelce döşedik. Güzel güzel dolaplara her şeyini yerleştirdik. Ama eşyalarını geri getirmek zorunda kaldık. Her şeyini toparladık, geldik. Hayallerimiz yarım kaldı. Eşyalarını getirdik ama ben onun eşyalarına hiç bakamıyorum. Odasına bile giremiyorum. Çocuğumla gittiğimiz yerlere gidemiyorum. Bizim için hayat artık bitti" dedi.

Torunumun emaneti

Dede Selahattin Cankel (78) de torunu Güleda Cankel'in çok sevdiği köpeği 'Lisa'ya baktığını ifade ederek, "Bu bize yavrumun hediyesi. Torunum bu köpeği daha küçükken almıştı. Isparta'ya üniversiteye giderken ağlayarak, 'Sakın köpeğimin başına bir şey gelmesin' diyerek, bize teslim etti. Ama bir daha yavrumu göremedim. Katiline tasarlayarak öldürmekten değil, kasten öldürme suçundan ceza verildi. Bu çok canımızı sıktı. Büyüklerimizden, bu konuda gerekenin yapılmasını rica ediyoruz" diye konuştu.