İSTANBUL ÖDP, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve bazı sivil toplum kuruluşuna üye yaklaşık 500 kişi, İstiklal Caddesi’nden Taksim’e kadar yürüdü. Grup, bir otele asılı olan Başbakan Erdoğan’ın posterini iplerini keserek indirdi. Göstericiler AK Parti’nin seçim irtibat bürosuna da taş ve sopalarla saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için panzerden tazyikli su sıkarken, göstericiler de polise taş attı.

- ANKARA Aralarında, DİSK, KESK, TKP, EMEP, Halkevleri gibi bazı sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu grup, AK Parti İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Grubu engellemek isteyen polis biber gazı ve gaz bombası ile müdahale ederken protestocular da polise taş ve sopalarla polise saldırdı. Olaylarda 20’si polis çok sayıda kişi yaralanırken, 60 kişi de gözaltına alındı.

- İZMİR ÖDP, ESP, TKP ve KES üye yaklaşık 100 kişilik grup, AK Parti İzmir İl binasına yürüdü. Yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız dağıldı.

- BURSA ÖDP ve Halk Evleri üyesi bir grup, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Binaya ve polise yumurta atan eylemciler polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

- GİRESUN Bir grup ÖDP’li AK Parti Giresun İl Binasına yürüdü. Basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

- ESKİŞEHİR Yaklaşık 2 bin kişi AK Parti il binasına kadar yürüyerek Lokumcu’nun ölümünü protesto etti.


‘POLİS TEKMESİ ÖLDÜRDÜ’ İDDİASI

Hastaneye kaldırılanlar arasında bulunan 54 yaşındaki emekli öğretmen Metin Lokumcu, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Yakınları ve arkadaşları, Metin Lokumcu’nun biber gazıyla müdahale eden polisler tarafından tekmelendiğini, bu nedenle kalp krizi geçirdiğini ileri sürdü.