Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Bakırlı Mahallesi 2491 Sokak'ta horoz dövüştürülen yere baskın yaptı. Kapıyı koçbaşıyla kıran polis ekipleri, içeriye girdiklerinde daha önceki baskınlardaki manzarayla karşılaştı. Tribünlerde çok sayıda kişinin oturduğu, ortadaki ringde de horozların dövüştürüldükleri görüldü. Horoz dövüştürenler karşılarında polisi görünce şaşkına döndü. Yüzleri ve vücutları dövüşten kanlar içinde kalan horozlar, polis tarafından kurtarıldı. Kimlikleri toplanan 70 kişi, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'Yasak olmamalı'

Kumar oynamak ve hayvanlara kötü muamele yapmaktan haklarında işlem yapılan 70 kişi savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Horoz dövüşlerinin yapılması için yer sağlayan Denizli Horozları ve Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cemil Çelik de gözaltına alındı. Çelik, 'hayvanlara işkence yapmak, kumar oynatmak ve ve yer sağlamak' suçlarından bugün adliyeye sevk edildi.
Polis, tarafından tek tek otobüslere bindirilen horoz dövüştüren ve dövüşler üzerine bahis oynayan kişiler, polislere tepki gösterdi. Horoz dövüşlerinin yasak olmaması gerektiğini, bunun tutkunu olduklarını ifade eden kişiler, federasyon kurulmasını istedi.