KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ

Kadıköy'de dün akşam saat 20.00 sıralarında "Hükümet İstifa" yürüyüşü gerçekleştirildi. Kadıköy boğa heykeli önünde toplana grup çevreden vatandaşların da katılımıyla büyüyerek grup Moda'ya kadar yürüdü. Grup daha sonra Moda'dan boğa heykeli önüne geri döndü.

"Hükümet istifa", "Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar" şeklinde sloganları atan grup zaman zaman, "Hırsız var" şeklinde de bağırdı. Bazı vatandaşların, grubun yürüyüşü sırasında evlerinin pencerelerinden tencere, tava ve uydu anteni çaldığı görüldü. Yürüyüş ardından yaklaşık 100 kişilik bir grup Hasanpaşa'da bulunan Ak Parti binasına doğru yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, bu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu. Grup dağıldıktan sonra Bahariye caddesi üzerinde tekrar toplandı. Sloganlar atan grup çevreden söktüğü bankları tramvay yoluna bıraktı. Polisin müdahalesi burada da devam etti. Çıkan olaylar grup ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.

İZMİT’TE 17 ARALIK OPERASYONU TEPKİSİ

İzmit'te sosyal paylaşım siteleri üzerinden biraraya gelen yaklaşık 100 kişiden oluşan gurup, 17 Aralık tarihinde başlayan ve bugün de üç bakanın istifası ile devam eden yolsuzluk operasyonunu protesto ederek AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonuna tepkiler sürerken, bu akşam İzmit'te bir grup sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Yaklaşık 100 kişilik gurup 'Boyun eğme AK Partiden hesap sor', 'Hükümet istifa', 'AK Parti gidecek halk götürecek' şeklinde sloganlar attı. Grup daha sonra yürüyüş yolu boyunca sloganlar atmaya devam ederek AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na kadar yürüdü.

Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı AK Parti İl Başkanlığı önünde protestocu sloganlar attıktan sonra dağıldı.


ESKİŞEHİR'DE 'HÜKÜMET İSTİFA' YÜRÜYÜŞÜ

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup 'Hırsızlığa ve yolsuzluğa karşı tek çare halk iktidarı' ve 'Bu pisliği cemaat değil halk temizler. Hükümet istifa' yazılı 2 ayrı pankart açarak yürüyüşe geçti. Türk bayrakları ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizler de taşıyan kalabalık Üniversite ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek Porsuk Bulvarı'na geldi. Bir alev-veriş mağazasının önünde yürüyüşü tamamlayan kalabalık sık sık 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' ve '3 bakan yetmez hükümet istifa' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan O.K., Türkiye'nin 17 Aralık'tan buyana yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla sarsılmaya devam ettiğini söyledi. 3 bakanın istifasının, operasyonun ve kirli ilişkilerin boyutunu gözler önüne serdiğini öne süren K. şunları söyledi:

"Ayakkabı kutuları, karşılıklı beddualar, bakan çocuklarına ve devletin en tepesine kadar uzanan kirli ilişkiler, şantaj kasetleri, hükümet yetkililerinin pişkin ve pervasız açıklamaları, karşılıklı operasyon salvoları ve artık açıkça yönetemez hale gelen, boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidar. Uzak çağrışımlara gerek yok. Tüm bunlar insanlıktan ne kadar uzaklaştıklarını, düzen siyasetinin battığı pislik deryasını ve seviyesizliğini gösteriyor. Halk ustasından hocasına, kamu görevlilerinden sermayedarlara kadar yıllardır bu ülkeye sömürüyü ve karanlığı reva görenlerin hepsinin yakasına yapışacaktır. Yapılan tüm yolsuzlukların, katliamların, sömürünün ve karanlığın,TEKEL'in, Reyhanlı'nın, Roboski'nin, Ali İsmaillerin, Abdocanların ve daha nicelerinin hesabı tek tek sorulacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.


ZONGULDAK'TA PROTESTO

Zonguldak'ta, sivil toplum örgütlerinin  oluşturduğu Demokrasi Platformu üyeleri, 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yaşanan görevden almaları, adli kolluk yönetmeliği değişikliğini ve gazetecilerin emniyet binalarına girişinin yasaklanması gibi uygulamaları protesto etti.

Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, 'Yalana, talana, yolsuzluğa, hırsızlığa son' yazılı pankart açarken, 'Hırsız var', 'Uyuma Türkiye, iktidarda hırsız var', 'Tayyip istifa' sloganları attı. Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karşı Ak Parti iktidarı tarafından yapılan karşı saldırıların toplumu derinden sarstığını savundu. Yaşanan süreçte iddiaların araştırılıp aydınlatılması gerekirken, soruşturmanın üzerinin kapatılması yönünde girişimlerde bulunulduğunu ileri süren Kaymakçı, şöyle dedi:

"Hukuk ayakları altına alınıp talimatlar devreye giriyor ve uzun bir süredir kağıt üzerinde kalan yargı bağımsızlığı kavramı tedavülden de kaldırılıyor. Çok ciddi belgelerle ortaya konan yolsuzluk ve rüşvet iddialarından sonra, soruşturmayı yürüten savcının yanına iki savcı daha atanıyor. Emniyet teşkilatında çok sayıda görevden almalar yaşanıyor. Emniyet binaları gazetecilere kapatılıyor. Adli kolluk yönetmeliği değiştirilip, soruşturmaların gizliliği ortadan kaldırılıyor. Oğlu gözaltında olan bakan tayinlere imza atıyor. Büyük bir yolsuzluk iddiasıyla karşı karşıyayız ve bu soruşturma karartılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Halkımızla birlikte ülkeyi soyanlar yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezaları alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre hükümet aleyhine sloganlar atarak dağıldı.