Bürme köyü Kuzören Mahallesi'nde birbirine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan birisi boş, diğerinde Fazıl Çataloğlu ve ailesinin oturduğu 2'şer katlı 2 ahşap evde yangın çıktı. 29 Kasım Çarşamba sabaha karşı çıktığı tahmin edilen yangın, evlerin köyün dışında olması nedeniyle dün akşam saatlerinde fark edilebildi. İki evin kül olduğunu ve dumanların yükseldiğini gören köylüler itfaiyeye haber verdi. Gelen ekipler, yangına müdahale ederek soğutma çalışması yaptı. 2 evin tamamen kül olduğu yangında 10'a yakın büyükbaş ile 50 kadar küçükbaş hayvanın da telef olduğu saptandı.

Boş evin Ahmet Çataloğlu'na ait ve sadece yaz aylarında kullanıldığı, akrabası Fazıl Çataloğlu'na ait evde ise 5 kişinin yaşadığı belirlendi. Yanan evde oturan Fazıl, eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çatlaoğlu'na ulaşılamadı.


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri, enkazda arama çalışması başlattı. Ekipler, ellerindeki küreklerle ve metal parçalarla yanan evin enkazında arama yaptı. Ayrıca köyün çevresinde ve ormanlık alanlarda da arama yapıldı. Çalışmalarda aileye ait bir iz bulunamadı.

Bürme Köyü Muhtarı Vahittin Hasanbaş, yangının çarşamba sabaha karşı çıktığını söyleyerek, "Köylülerin perşembe günü öğleden sonra haberi olmuş. Jandarma saat 16.00 gibi beni arayarak yangını haber verdi. Bu yanan evlerin çevresinde ev yok. Bu yüzden geç fark edilmiş yangın. Ben öğrenci servisi şoförüyüm ayrıca. Ailenin torunu okula gitmedi" dedi.

Fazlı Çolakoğlu'nun akrabası Hamdi Çolakoğlu da "Akşamdan bu yana arama çalışmaları devam ediyor. Her yeri aradık, bulamadık. Bir de traktörü bulamadık. Traktörle başka bir yere gitti öldürüldü mü, atıldı mı ne oldu bilmiyoruz. Yanan traktörün haricinde bir tane daha traktör vardı. Sabah hayvan pazarına gideceğini söylemiş. En son aldığımız bilgi 5 koyununun Elmayakası mekisinde görüldüğü yönünde. Komando birlikleri de bu bölgede arama yaptılar. Ancak bulamadılar" diye konuştu.

ÇOCUK KEMİKLERİ BULUNDU

Jandarma ve AFAD ekiplerinin, yanan evin enkazında yaptığı aramalarda çocuk kafatası ve kemikleri bulundu. Ev sahibi Fazıl Çataloğlu'nun torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen kafatası ve kemikler, delil torbalarına konularak enkazdan çıkarıldı. Enkazda, cumhuriyet savcısı nezaretinde arama çalışmaları sürüyor. Ekipler, ellerindeki kazma ve küreklerle diğer 4 kişiye ait iz arıyor. Öte yandan Fazıl Çataloğlu'nun, orman yolunda terk edilmiş bulunan traktöründe ve çevresinde de incelemeler sürüyor.