Tunceli ve Siirt'te Cumhuriyet Başsavcılığı bu sabah operasyon başlattı. Erken saatlerde polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında Tunceli Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun da var. Eş Belediye Başkanlarının evine baskın yapan polis, ikisini de gözaltına aldı. Öte yandan Bul ve Altun'un evlerinde aramada da yapıldı. 

Aynı saatlerde polis, HDP İl Başkanı Aslan Çağ ile EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına aldı. 


SİİRT'TE DE OPERASYON

Öte yandan sabah saatlerinde Siirt Belediyesi'ne yönelik de operasyon başlatıldı. Sabah saat 06.00 civarında belediye binasına giden polis ekipleri burada güvenlik önlemi aldı. İçeriye giren polisler de belediye binasında arama başlattı.

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir'in ise il dışında olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında bazı kişiler de gözaltına alındı.