Ailesiyle birlikte Buca ilçesi Kaynaklar Piknik Alanı'na giden 5 yaşındaki İlayda Taşçı, ortadan kayboldu. Güvenlik güçlerinin aramalarına rağmen bir türlü bulanamadı. Kayseri'de bayramda şeker toplamaya çıkan ve bir daha haber alınamayan Türkan Ay ve Ahmet Tuna ile kardeşi Dilruba Tuna'nın kaybolmasını aydınlatan özel ekip, Taşçı ailesini de umutlandırdı. İlayda'nın babası Saim Taşçı, beş yıldır kızlarından haber alamadıklarını belirterek, Kayseri'deki ya da başka bir özel ekibin görevlendirilmesini istediklerini söyledi. Kayseri'de kaybolan çocuklarının durumuna, aynı acıyı yaşayan bir baba olarak çok üzüldüğünü belirten Taşçı, "Bir canavar çocukları katletmiş. Bizim beklentimiz, çocuğumuzu bulmak. Duyarlı olan herkesin bu işe el atmasını, kendi evlatları gibi arayıp bulmasını istiyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerine bir süre önce telefon ederek yarım saat konuştuğunu ve kızlarının bulunması için söz verdiğini anlatan Taşçı, "Cumhurbaşkanımız, 'İnşallah çocuğunuzu kucağınıza veririz.' dedi. O sözün arkasında duracağını tahmin ediyorum. En yakın zamanda çocuğumuzun ölüsüne ya da dirisine kavuşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'Çocuğum nefes alıyor, hissediyorum'

İlayda'nın annesi Bedriye Taşçı da Kayseri'de vahşice öldürülen çocuklar için çok üzüldüğünü belirterek, "Televizyonda gördüğümde çok üzüldüm, kendimi kaybettim ama en azından çocuklarının akıbetini öğrendiler. Anne ve babalarına başsağlığı diliyorum. Allah o acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Hiçbir anne ve baba bunu hak etmiyor. Bayram şekeri için komşumuza gitmeyeceksek, kime gideceğiz? İnşallah benim çocuğum merhametli birinin eline düşmüştü" dedi.
Kızı kaybolduğunda 5 yaşında olduğunu, şimdi 10'una bastığını kaydeden Taşçı, hayatta olduğunu hissettiğini dile getirdi. İlayda'nın bulunması için de özel ekip kurulmasını isteyen Bedriye Taşçı, "Cumhurbaşkanımız'dan. Başbakanımız'dan rica ediyoruz, kızım bir an önce bulunsun. Kayseri'deki aileler, artık yavrularının ne olduğunu biliyor ama ben beş senedir her gece ölüyorum. Benim çocuğum üşüyor mu, aç mı, korkuyor mu? Öldüğünü bilsek, gidip mezarını ziyaret ederiz. Allah herkesin yardımcısı olsun" şelinde duygularını ifade etti.
Çocuklarının kaybolmasının ardından Eda ve Sümeyye ismini verdikleri iki kızları daha olduğunu söyleyen Bedriye hanım, İlayda'nın yaşadığını hissettiği için onun ismini yeni doğan çocuklarına vermediğini vurguladı.