Bir yayınevinin ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflar için hazırladığı "Resimli Türkçe Sözlük"te yer alan "yalama" maddesine ait resim ortalığı karıştırdı. Resmin "kadın cinsel organı" olduğunu belirten Necla Kar adlı veli, önce savcılığa başvurdu.

Habertürk'ün haberine göre savcılık kendilerinin bu konuda yaptırımı olamayacağını belirtince Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran kadın, buradan da Milli Eğitim Bakanlığı'na yönlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği cevapta ise söz konusu sözlüğün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca tavsiye edilmediği belirtilip yönetmeliğe göre okullarda okutulmaması gerektiği kaydedildi.

Sözlüğü hazırlayanlardan Ümit Kabukçu, "yalama" anlatımında kullanılan objenin dondurma olduğunu belirterek, "Biz çocukların 'yalama' kelimesini daha iyi anlayabilmeleri için obje olarak dondurma resmini kullandık. Fakat baskıdan kaynaklanan nedenlerden dolayı fotoğraftaki dondurma resmi, kadınlardaki cinsel objeyi andırıyor" dedi. Durumu fark edip şikâyette bulunan veli Necla Kar ise "Resmi görünce küçük dilimi yuttum. Bu skandalın sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi.