Bursa Osmangazi'de anlaşmazlık yüzünden çıkan kavgada işlenen cinayet cep telefonuyla kaydedildi. Mobilya imalatçısı Rızayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, bir fabrikanın inşaat işi için müteahhitle anlaştılar. Ancak daha sonra müteahhit ve yanındaki arkadaşları ile baba-oğul tartışmaya başladı. Tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve müteahhitin yanındaki Tacettin Başoral, Erkan Serbest'in göğsünden vurdu. Serbest de Başoral'ı bacağından vurarak yaraladı. Daha sonra oğlunun silahını alan Rızayettin Serbest, yerde yatan Başoral'ın yanına gitti ve başına ateş ederek öldürdü. Olay, o sırada orada olan bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, mobilya imalatçısı Rızayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest ile fabrika binası inşaatı için anlaştıkları müteahhit ve yanındaki arkadaşları arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Müteahhitle birlikte gelen Tacettin Başoral, Erkan Serbest’i göğsünden, Serbest de Başoral’ı bacağından tabancayla vurdu. Oğlunun silahını alan Rızayettin Serbest, yerde yatan Başoral’ın yanına gelerek başına ateş etti. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülenen kavgada Tacettin Başoral yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Erkan Serbest hastaneye kaldırıldı.

Olay, merkez Osmangazi İlçesi’nde Osmanlı padişahları Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleriyle saat kulesinin bulunduğu Tophane Parkı’nda öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, İnegöl İlçesi’nde mobilya imalathanesi bulunan Rızayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, fabrika binası için anlaştıkları Adapazarı’nda müteahhitlik yapan soyadı belirlenemeyen Engin adlı kişi ve yanındaki Tacettin Başoral ile Tophane’deki parktaki kafeteryada buluştu.

KARŞILIKLI BİRBİRLERİNE ATEŞ ETTİLER

Fabrika binasının gecikmesi yüzünden başlayan tartışmada silahlar çekildi. Müteahhitle birlikte gelen Tacettin Başoral, Erkan Serbest’i göğsünden; Serbest de Başoral’ı bacağından vurdu. Bu sırada Tacettin Başoral’ın arkadaşları bacağını kemerle bağlamak isterken, oğlunun tabancasını alan Rızayettin Serbest, yerde yatan Başoral’ın yanına gelerek başına ateş etti. Kaçan yaralının arkadaşına da ateş etmek isteyen Rızayettin Serbest, silahın tutukluk yapması üzerine başarılı olamadı.

Yaralı oğlunun yanına giden Rızayettin Serbest, ambulans gelinceye kadar oğlunun başında elinde tabancayla bekledi. Tophane Parkı'ndaki dehşet anları bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.

Tacettin Başoral’ın yaşamını yitirdiği olayda yaralanan Erkan Serbest hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, Rızayettin Serbest gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.