IŞİD, son günlerde Türkiye'nin çeşitli illerinde IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlenmesi ve internet sitelerinin kapatılması nedeniyle tehdit dolu sözler içeren bir duyuru yayınladı.

"BASKILAR AÇIKÇA HİSSEDİLİR OLMUŞTUR"

Sitede yer alan tehdit duyurusunda, "Tağut Türkiye devleti internet sitemizi kendi ülkesinde erişime kapatmıştır. Son zamanlarda Türkiye devletinin Müslümanlara yönelik yapmış olduğu baskılar açıkça hissedilir olmuştur. Gerek muhacir kardeşlerimizin yakalanması, gerekse Türkiye vatandaşı olan Müslümanların tutuklanması ve son olarak basın özgürlüğümüzü kısıtlanmaya çalışan Türkiye devleti muvahhid Müslümanlara düşmanlığını izhar etmiştir." denildi.

"BU BASKILAR DEVAM EDERSE..."

"Şu ana kadar Türkiye'ye hiçbir saldırı yapmayan ve hiçbir şekilde zarar vermeyen Müslümanların özgürlükleri kısıtlanmaya ve bu konudaki engellemeleri devam edip artarsa Müslümanların da buna karşılık verebileceğini unutmasınlar." tehdidinin yer aldığı duyuruda "Türkiye devletinden beklentimiz; Türkiye devletine hiçbir zararı olmayan Müslümanlara yönelik yapmış olduğu engellemeleri bir an evvel kaldırmasıdır. Ve bu anlamda Müslümanlara yönelik baskısını kaldırmasıdır. Bu baskı ve engellemeler devam ederse Türkiye devletiyle farklı bir sayfa açacağımızı duyururuz." ifadeleri kullanıldı.