Günümüzde pek çok işletme üretimin planlamalarına marka çalışmalarını da eklemektedir. Marka sahibi olarak bulunduğunuz sektörde söz sahibi olabilir, haksız rekabetin de önüne geçebilirsiniz. Peki marka nedir? Neden marka sahibi olmalıyım. Marka; bir işletmenin sahip olduğu mal veya hizmetleri, başka bir işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan kendine özgü nitelikte olan adlar, sözcükler, sayılar, logo veya bunların bir kaçının bir araya gelmesinden oluşur. Marka Tescil Sorgulama web sitesini ziyaret ederek sektörel veya sınıf bazlı marka başvurunuzu yapabilirsiniz. Patent sorgulama sayfasından ise patent başvuru ve sorgulama işlemlerinizi ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Marka Tescil ve Başvuru Süreci

Sektörel veya sınıf bazlı olarak başvurunuzu yapmanızın ardından, uzman bir ekip tarafından başvurunuz incelenmektedir. Eğer başvurduğunuz sektörde aynı isimde daha önceden tescillenmiş bir marka yer almıyorsa, sizden istenilen belgeleri doğru ve eksiksiz olarak ileterek resmi olarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Tescilli Bir Markanın Yenileme İşlemi

Tescillediğiniz bir markaya 10 yıl süre ile sahip olacaksınız. Bu süre markanıza resmi olarak sahip olduğunuz gün itibari ile başlamaktadır. Markanızı yenilemek istediğinizde ise tescil sürenizin bitimine en erken 6 ay kala başlayabilirsiniz. Tescillenen bir markanın yenilenmesi marka sahibi tarafından veya marka sahibinin yetkili olarak atadığı kişi aracılığı ile de yapılabilir. Markanızı 10 yıllık periyotlar ile defalarca kez yenileyebilirsiniz.

Marka Sahibi Olmanın Avantajları

Marka sahibi olduktan sonra sektörde söz sahibi olarak haksız kazanç ve rekabetin önüne geçebilirsiniz. Sahip olduğunuz ürün ve hizmetlerin fiyatlandırma politikasını elinizde tutabilirsiniz. Farklı lokasyonlarda satışa sunduğunuz ürünlerin aynı fiyatlandırma ile satılması müşteri memnuniyetinizi de artıracaktır. Sunduğunuz kaliteli ürünler ile müşterilerinize kaliteli bir marka olduğunuz algısını oluşturarak satış hacimlerinizi artırabilirsiniz.