Gezi olayları sırasında Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olayların aslında olmadığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili o dönemlerde görüntüleri de izlediğine dair tweetler atan İsmet Berkan, özür diledi. Berkan, köşe yazısında, "Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm" dedi.

İsmet Berkan, Gezi olayları sırasında Zehra D. adlı başörtülü bir genç kadının Kabataş’ta tacize uğradığı iddiasının “gerçek” olduğunu savunan tweet’ler atmıştı. Berkan, 12 Haziran 2013'de “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek” diye yazmış; ardından da “MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” tweet’i atmıştı. Berkan, “Siz izlediniz mi?” sorusuna da yine Twitter’da “Evet” yanıtını vermişti.

Geçtiğimiz yıl Kanal D Haber'de Kabataş'la ilgili görüntü kaydı çıkmış, sözü edilen darp ve taciz olayının yaşanmadığı anlaşılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Emniyet'in Kabataş raporu yayınlandı. Raporda da yine böyle bir olayın yaşanmadığı vurgulanıyordu.

KÖŞE YAZISINDA ÖZÜR DİLEDİ

Bu yazının ardından İsmet Berkan, özetle bugünkü köşe yazısında şunları söyledi:

Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm.
Bu satırları okuyanlar da lafı dolandırmadan anlasınlar; “Aslında şunu diyor”, “Yok canım böyle demek istiyor”, “Öyle değil böyle” falan yok.
Üzgünüm.
Ve özür diliyorum.''