Yangın, dün saat 21.00 sıralarında Güzelyurt Mahallesi 6. Cadde üzerinde bulunan inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıktı. Elektrik sobası ile ısınan ve 15 kişilik olduğu belirtilen çadırda işçiler yangına uykularında yakalandı. Yangın kısa sürede bitişikteki 2 çadıra daha sıçradı. Alevler, bez çadırların tamamını sardı ve işçilerden bazıları yanarak bazıları da dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, tamamen yanan çadırlarda yapılan incelemede 11 işçinin cesedine ulaşıldı.

AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15'er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu'dan geldiğini belirten işçi, "Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ölü sayısını ilk olarak 14 olarak açıkladı, ancak bir süre sonra polisten aldığı kesin bilgiye göre sayının 11 olduğunu söyledi.

Olay yerindeki çalışmalar sürüyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Esenyurt'ta inşaat çadırında çıkan yangında ölen 11 işçinin isimleri belli oldu. Ölen işçilerin isimleri şöyle:
"Sivaslı Bayram Ege Pehlivan (43), Bitlisli Hakim Akcan (56), Ordulu Fatih Acun, Çetin Coşkun (42), Seyfettin Topal (38), Abdurrahman Demir, Sevdin Özen (28), Rasim Özen, İsa Topal (22), Mehmet Yığılı ve Barış Kıyak (30)".