Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutu ilk kez görüntülendi. Konut, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu yerleşkenin içerisine yapılıyor. Dış cephesi tamamlanan konuta Erdoğan çiftinin birkaç ay içinde taşınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerleşkesi içinde inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda sona yaklaşıldı. Dış cephesi tamamlanan konut da Saray gibi akşamları aydınlatılmaya başlandı. Halen Dışişleri Konutu'nda yaşayan Recep Tayyip ve Emine Erdoğan çiftinin, birkaç ay içinde konuta taşınması planlanıyor.

ERDOĞAN: 1000 DEĞİL 1150 KÜSÜR ODASI VAR

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 1000 odalı olduğu yönündeki iddialarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var. Ben vatandaşımızı buraya almaya başladım. Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmediyorlar. Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı birşey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar. Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var. Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı. Marmaray'da karşılardı. Kendileri kullanmadı ama cumhurbaşkanı adayları Marmaray'ı kullandı. İsteseler de istemeler de biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz." (Hürriyet)