Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bulunan bir evde MİT ve Özel Harekat polislerinin gözetiminde yaklaşık bir yıldır gizli bir kazı yapıldığı geçtiğimiz günlerde gündeme düşmüştü. 3 Kasım'da bitirilen kazıdan ne çıktığı ise ortaya çıktı.

Hazinenin olduğu iddialarının yayıldığı ve milletvekillerinin bile kazı alanına alınmadığı kazıda ne çıktığı ise resmi yazışmalarda yer aldı.

Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzelere Genel Müdürlüğü'nden Mersin İl Kültür Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Söz konusu raporda, anılan alanda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmamış olması nedeniyle kazı çalışmalarının sonlandırılması kanaatine varıldığı belirtilerek, alanda açılan 3 kazı çukurunun can ve mal güvenliği açısından kapatılması talep edilmektedir.

Bu kapsamda bahse konu kazı çukurlarının yürürlükteki mevzuat hükümleri kapsamında gerekli güvenlik tedbirleri alınması kaydıyla iliniz, Tarsus Müze Müdürlüğü’nce kapatılması ve sonucunda bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim...” (Habertürk)