Yangın, Türk Bayrağı'nın bulunduğu yere az bir mesafede kontrol altına alınarak söndürüldü. Köylüler, "Alevler bayrağımıza ulaşsaydı çok üzülürdük" dedi. Dün saat 16. 20 sıralarında Tunçbilek beldesine bağlı Demirbilek Köyü yakınlarında bulunan Asarlık Tepe mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Asarlık Tepe'de daha önce jandarma erlerinin diktiği direkte asılı olan Türk Bayrağı'na doğru alevlerin yayıldığını gören Demirbilek Köyü ile yakındaki Derbent Köyü'nde oturanlar kürek ve tırmıklarla yangına ilk müdahalede bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen Tavşanlı Orman İşletmesi, Tavşanlı ve Tunçbilek belediye itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yapılan çalışmaların ardından yangın tepedeki Türk Bayrağı'nın bulunduğu yere az bir mesafe kala kontrol altına alınıp söndürüldü.

Köylüler de katıldı

İtfaiye ekipleriyle birlikte yangın söndürme çalışmasına katılan köylüler, "Türk Bayrağı'nın olduğu tepede orman yangınını görünce hemen elimize kürek ve tırmık alıp olay yerine gittik. Yangını söndürmeye çalışırken kısa sürede itfaiye ekipleri de geldi. Hep birlikte yangının tepedeki Türk Bayrağı'na sıçramaması için gayret gösterdik. Alevler bayrağımıza ulaşsaydı çok üzülürdük" diye konuştu.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Göksel Gökçayır, yangını gözetleme kulesinde gördüklerini belirterek, "Saat 16. 20'de Küplü Yangın Gözetleme Kulesi'nden aldığımız yangın ihbarı ile harekete geçtik. İşletmemizden 4 arazöz, 2 su tankeri, Tavşanlı ve Tunçbilek Belediye itfaiyeleri ile çok sayıda Derbent ve Demirbilek köyü sakinleriyle birlikte yangına müdahalede bulunduk. Kısa sürede kontrol altına alıp söndürdüğümüz yangında 0. 8 hektarlık meşe ormanı zarar gördü. Şükür ki yangını kuzey bölümünde çam ormanlık alanına sıçramadan kontrol altına aldık. O bölüme sıçramış olsaydı büyük bir tehlike yaşanabilirdi. Ayrıca ekiplerimiz ve köylüler alevlerin tepedeki Türk Bayrağı'na sıçramaması için de büyük gayret gösterdi" dedi.