Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinden İzmir'e uyuşturucu madde getirileceği istihbaratına ulaştı. Bunun üzerine İzmir girişinde önlem alan polis, M.İ. (45) ve yeğeni M.Ö.'nün (15) içinde bulunduğu kiralık otomobile operasyon gerçekleştirdi. Otomobilde yapılan aramada, 2 kilo 250 gram esrar ele geçirilirken, M.İ.'nin, daha önce uyuşturucu suçundan poliste kaydı bulunduğu belirlendi. M.İ'nin yeğenini de yanına alarak Diyarbakır'dan İzmir'e uyuşturucu madde getirmeyi planlandığı bilgisine ulaşılırken, yaşı küçük olan M.Ö. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyette sorgusu tamamlanan M.İ. ise adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nin gerçekleştirdiği ikinci operasyonda ise Şanlıurfa'dan İzmir'e gelen içinde L.U. (37) ile M.Ç.'nin (37) bulunduğu kiralık otomobil durduruldu. Otomobilde yapılan aramada 43 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan M.Ç.'nin polise verdiği ifadesinde, kredi kartı borcu bulunduğunu, tanımadığı kişilerin uyuşturucuyu İzmir'e götürmesi karşılığında para vereceklerini söylediklerini ve bu nedenle esrar maddesini İzmir'e getirmeyi kabul ettiğini söylediği iddia edildi.
Yapılan incelemede, her iki kişinin de önceden poliste sabıkası bulunduğu belirlendi. L.U. ve M.Ç. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.