Bir önceki gün Ankara'da konser verdiği ve sabaha karşı kara yoluyla İstanbul'a doğru yola çıktığı öğrenilen Bengü'nün özel minibüsü TEM Otoyolu Çamlıca gişelerine 500 metre kala, saat 06.00 sıralarında kaza yaptı. Ünlü sanatçı Bengü Erden ve şoförü Salih Yağlıcı yaralı olarak Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak Bengü'nün koruması o kadar şanslı değildi. Bengü'nün yakın korumalığını yapan Ümit Özer olay yerinde yaşamını yitirdi. Özer'in cenazesi Ümraniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Tem otoyolunda, çok hızlı seyrettiği öğrenilen minibüs, Çamlıca gişelere 500 metre kala kontrolden çıktı. Önce hızla bariyere çarpan minibüs, orta refüjte ters dönerek durabildi. Yüzünde sıyrıklar olan Bengü'nün vücudunun çeşitli yerlerinde de kırıklar olduğu öğrenildi. Bengü'nün şoförü Salih Yağlıcı ise kazadan ufak sıyrıklarla kurtuldu. Tedavisi ayakta yapıldı.

Burnunda kırık, yüzünde ve vücudunun birçok yerinde kesiler oluşan sanatçı Bengü Erden'in operasyon geçirdiği bildirildi.
Bengü Erden'in basın danışması Özgür Aras tarafından yapılan açıklamada, şarkıcının sevk edildiği Acıbadem Maslak Hastanesi'nde estetik, plastik ve rekonstruktif cerrahi uzmanı Doç. Dr. Şükrü Yazar tarafından ameliyata alındığı belirtildi.
 
Operasyonun yaklaşık 1,5 saat sürdüğü ifade edilen açıklamada, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Yazar'ın, Bengü'nün hastaneye geldiğinde burnunda kırık, yüzünde ve vücudunun birçok yerinde ise kaza nedeniyle oluşmuş kesiler bulunduğunu, genel anestezi altında gerçekleştirdikleri operasyonda öncelikle burundaki kırıklığa müdahale edildiğini, ardından ise yüzünde ve vücudundaki yaraların temizlenerek kesilerin onarıldığını kaydettiği bilgilerine yer verildi.