Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen 21 Ocak'ta Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından Uşak'ta intihar eden 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzünün nakledildiği mermer işçisi Uğur Acar, taburcu olacağı günü bekliyor. Günlük hayata alışmaya çalışan Acar, odasında banyo yapıyor, belirli saatlerde ise hastane bahçesine çıkarak dolaşıyor. Enfeksiyon riskine karşı maske takan Uğur Acar, saçlarına jöle sürmeden odasından çıkmıyor. Saçlarını jöle ile şekillendiren Acar, bakımlı olmayı sevdiğini, saçlarına özen gösterdiğini söyledi. Yürüyüş sırasında kendisini görenlerin elini sıkmamaya ve öpüşmemeye özen gösteren Acar'a üniversitenin güvenlik görevlileri eşlik ediyor.

'Kurtlar Vadisi' dizisindeki 'Polat Alemdar' karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın fanatiği olan Uğur Acar, giyim tarzını da dizideki Polat'a benzetiyor. Siyah gömlek giymeyi seven Acar, çoğu zaman da atkısını boynundan eksik etmiyor.

FİZİK TEDAVİYE BAŞLADI


Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar, 45 gün sonunda bugün ilk kez fizik tedaviye de başladı. Acar'ın fizik tedavisini AÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden uzman fizyoterapistler Kadriye Tombak ve Engin Kaya üstlendi. Steril Fizik Tedavi Odası'nda yürütülen tedavi sürecinde, Uğur Acar'ın vereceği tepkiler ile yüz kaslarının durumu göz önünde bulundurulacak. Her gün yapılacak fizik tedavi işleminde elektrikli kas güçlendirmesi yapılarak Uğur'un yüzündeki kas ve sinirlerin gelişmesi sağlanacak.

KAVDIR 5 GÜNDÜR ÇALIŞIYOR

Çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın fizik tedavisi ise 5 gündür sürüyor. Son iki günden itibaren sabah ve akşam olmak üzere 15'er dakikalık seanslar halinde devam eden fizik tedavide Kavdır'a pasif eklem hareketi çalışması yaptırılıyor. Kavdır'ın tedavisini de yine Uğur Acar'a tedavi uygulayan fizyoterapistler Tombak ve Kaya yürütüyor.