İzmir'de 47 yaşındaki avukat S.K. Konak'taki bir alışveriş merkezinden 3 kazak çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. İddiaya göre beğendiği 7-8 kazağı görevliden alarak deneme kabinine giren S.K. bir süre sonra elinde kazaklarla dışarıya çıktı.

Görevli kazakları istediğinde ise "Ben yerine koyarım" diyerek vermek istemedi. Ancak görevli de kazakları almak istedi. Bu sırada kazakların içinden bir alarm cihazı yere düştü. Cihazı yerden alan görevli, kazaktan kesildiğini ve üzerinde parça kaldığını görünce durumu mağaza sorumlusuna bildirdi.

Toplam değeri 377 TL

Çağrılan polisler tarafından özel bir odada aranan Z.K.'nin alarm cihazlarını makasla kestiği kazaklardan 2'sini üzerine giydiği, birini de çantasına koyduğu belirlendi. Toplam değeri 377 lira olan kazaklara el konulurken, Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürülen S.K.'nın yapılan kimlik kontrolü sonrası İzmir Barosu'na kayıtlı avukat olduğu ortaya çıktı.

Z.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelinin avukat olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşayan mağaza sorumluları ve polisler, Z.K.'nin kleptomani (Kişisel gereksinimi olmasa da nesneleri çalmadan duramama rahatsızlığı) hastası olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.