ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerle yemek yiyen Selçuk, daha sonra SGK İl Müdürlüğünde düzenlenen 'Mikro Kredi Destekleme' toplantısına katıldı.

Selçuk, hükümet olarak kadınların sosyal statülerini ve refahlarını yükseltmek için hukuki zemini güçlendirdiğini belirterek, 2010'da anayasada yapılan değişiklikle kadınlara pozitif ayrımcılığı getirdiklerini anımsattı. Bakan Selçuk, Türk kültür ve medeniyet hayatında kadının çok önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayarak, kadınların eğitimden istihdama, ekonomiden siyasete her alanda var olduğuna inandıklarını kaydetti.

Hedef kitle

Bakanlık olarak mikro kredileri desteklediklerine dikkati çeken Selçuk, "Yaygınlaştırılması için de projeler hazırlıyoruz. Mikro krediler ticari finansal ve sosyal girişimcilik anlamında önemli sosyal kaldıraç. Küçük adım ve umutlarla büyük bir gelecek, büyük bir umut oluyorlar. Bizlere büyük umutlar vadediyorlar. Ülkemizde mikro kredilerin yaygınlaştırılmasında hedef kitle genişletilip daha önemli başarılar elde edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Yeni hikâyeler yazılacak

Bakan Selçuk, çocuk ve aile odaklı bir yaklaşım esasıyla kadınlara her daim sosyal ve mali destek sağladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Aydın'da kadınlarımızın mikro krediden faydalanmaları için farkındalık oluşturarak kadınlarımızı cesaretlendirmeye devam edeceğiz. Sizler bu konuda en güzel rol modellersiniz. Sizlerin hikâyeleri de eminim başkalarına örnek olacaktır. Bizler görüyoruz ki kadınlara en ufak bir imkân verildiğinde çok büyük başarılara imza atıyorlar. Yine kadınlarımıza destek olmak amacıyla finansal okur yazarlık eğitimi de veriyoruz."

Hedef yüzde 41

"Son 10 yıla baktığımızda kadınlarımızın iş gücüne ilave katılım oranlarında Avrupa'da birinci sıradayız. Türkiye'de kadın iş gücünü son 10 yılda 4 milyonu aşkın kişi arttırdık" diyen Selçuk, Türkiye'nin, kadın istihdamını Avrupa'da en fazla arttıran ülke olduğunu vurguladı.

Selçuk, şöyle devam etti: "Bugün iş gücüne katılım oranımız kadınlarda yüzde 34 seviyesinde ve biz bu oranı inşallah yüzde 41'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen ay Cumhurbaşkanı'mız 2019 yılı istihdam seferberliği başlattı. Ve bu alanda iş verenlerimizden 2,5 milyon ilave istihdam sözü aldı. İnşallah bunun yansımalarını biz Aydın'da da göreceğiz ve bu rakamın yarısı da inanıyoruz ki kadınlarımızdan oluşacak. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla biz büyük Türkiye hedefimize emin adımlarla yürüyoruz."