Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı Ankara'yı da esir aldı. Ankara'da kar nedeniyle eğitime bugün için ara verildi. Tatil haberini ise Ankara Valiliği twitter üzerinden açıkladı. Açıklamada kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu belirtildi.

Ankara Valiliği'nin twitterdan duyurduğu tatil açıklamasında şöyle denildi:

"Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Düzce'de okullara kar tatili

DÜZCE'de kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği kar yağışı nedeniyle bugün okulları tatil ederken, yağışın devam etmesi üzerine 19 Şubat günü de il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları tatil etti.


Eskişehir'de okullar tatil

ESKİŞEHİR'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle bugün için 1 gün süre ile tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl merkezinde okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik yetkilileri de, çalışan hamile ve engellilerin bugün için 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.

Kastamonu ve Bartın'da okullar tatil

KASTAMONU ve Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.


Emirdağ’da okullar tatil edildi


AFYONKARAHİSAR’ın Emirdağ İlçesi’nde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Afyonkarahisar’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklamada, 'Meteorolojiden edinilen verilere göre, beklenen yoğun kar yağışı ve olası buzlanma nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerimizde tüm okullar 19 Şubat 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerimizde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır' denildi.


Sakarya Üniversitesi'nde öğretime bir gün ara verildi


SAKARYA Valiliği'nin il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü eğitime bir gün ara vermesinin ardından, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü de yarın öğretime bir gün ara verileceğini duyurdu.