Olay geçen cuma günü gerçekleşti. Adana'da Orduevi'nin bulunduğu caddede bir kişi çarşaflı bir şekilde dolaşmaya başladı. Güzelyalı Mahallesi'nde oturanlar, çarşaflı kişinin hızlı bir şekilde Adana Orduevi'ne doğru gittiğini görünce durumu polise ihbar etti.

Polis ihbar sonrası alarma geçti ve Orduevi çevresini kuşattı, şüpheliyi aramaya başladı. Heryeri didik didik arayan polis, incelemeye aldıkları 200 güvenlik kamerası kayıtlarından da şüpheliyi belirledi. Olay yerine kamyonetle gelip gittiği belirlenen ve beyaz spor ayakkabı giyen çarşaflının bir erkek olduğu tespit edildi.

Kamyonetin plakasından belirlenen şüpheli C.Ç. evinde yakalandı. C.Ç. ifadesinde kayınbabasının evlenmeden nişanlısıyla görüşmesini yasakladığını belirtirken, "Nişanlım kadın kuaföründe çalışıyordu. Onu görmem yasaklandığı için dışarıda da görüşemiyorduk. Kadın kuaförüne de erkek almıyorlardı. Ben de nişanlımı görebilmek için çarşaf giyip kadın kılığına girerek kuaföre girmeye karar verdim. Böylece kuaföre girip nişanlımla görüşmeye başladım. Onu çok sevdiğim için böyle bir şey yaptım benim terörle bir alakam yok."
dedi.