Nihal Işık- Kitapların yayınevi Hayy Kitap Yayın Koordinatörü Ahmet Dağdelen, bu zamana kadar ilk kitabın 110 bin, ikinci kitabında ilk onbeş gün içinde 20 bin adetle çok yüksek bir satış grafiği yakaladığını belirtti. Dağdelen, "İzmir'de çalıştığımız birçok kitabevinde bu kitaplar en çok satanlar listesinde ilk sırada. Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın ilk kitabı 'Karatay Diyeti'inin 23. baskısını yaptık. İkinci kitabı 'Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'ın ise çok kısa süre önce çıkmasına rağmen 4. baskısını yaptık. Matbaada şu an 5'er bin daha yeni baskı yapılıyor. Ayda ortalama 20 bine yakın kitap satılıyor" dedi. Kitabevlerinin dışında büyük alışveriş mağazalarından da her hafta sipariş aldıklarını belirten Hayy Kitap Yayın Koordinatörü Ahmet Dağdelen, talebin fazla olmasından dolayı kitap baskılarına devam edeceklerini söyledi.

Diyetisyenlerin tavsiyesi

D&R mağazaları Alsancak Şubesi kitap satış sorumlusu Ebru Vidinoğlu, diyet kitapları içinde bu zamana kadar 'Karatay Diyeti' kitabı kadar fazla satışı olan başka bir kitap daha bulunmadığını aktardı. Vidinoğlu, ilk kitabın şimdiye kadar 520 adet, ikinci kitabın ise iki haftadır mağazaya gelmesine rağmen 60'ya yakın satıldığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: " Müşterilerimizden özellikle diyetisyenlerinin tavsiyesi ile kitabı almaya gelenler var. Piyasada şu an en çok konuşulan, ses getiren kitap. En çok satanlar listemize de girdi."

Talep çok fazla

İletişim Kitabevi Satın Alma Müdürü Murat Şahin, edebiyat kitapları dışında en çok satanlar listesinde son 2 aydır bir numarada olduğunu söyledi. Şahin, bu zamana kadar bu tarz sağlık, diyet kitaplarının hiç bu kadar talep görmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İnanılmaz satış oluyor. 250 adet satış yaptık ki bu sayı, bu tarz kitaplar için oldukça iyi. Devam eden hareketli bir satış grafiği olduğu için de sürekli sipariş veriyoruz." Yakın Kitabevi yetkililerine göre de, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın iki kitabının da en çok satanlar listesinde bir numarada bulunuyor. Yetkililer kitabın çıktığı günden beri 200 adetten fazla satış yaptıklarını, diyetisyenlerin de kitabı almaya geldiklerini açıkladılar.

Kolesterol tartışması Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın, kolesterolün zararlı olmadığını iddia ettiği 'Karatay Diyeti' kitabının çıkmasıyla başladı. Karatay, kitabında bugüne kadar vatandaşa öğretilen kolesterolle ilgili dayatılan bilgilerin yanlış olduğunu, aksine kolesterolün faydalı olduğunu savunuyor. Karatay Diyeti'nde yumurta, tereyağı, pastırma, kuruyemiş serbest. Kalori hesabı yok. Prof. Dr. Karatay, hatta kolesterol ilacı da kullanmaya gerek yok diyerek, Türk Kardiyoloji Derneği ve ilaç firmalarının sert tepkisini alarak tartışmalara neden olmuştu.