Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, Çek kanunundaki cezaların kaldırılması için yıllardır çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Halen zamanında çekini ödeyemeyen yaklaşık 10 bin kişinin ceza evinde veya mahkemeye düşmüş durumda. Yaptığımız görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Bakanlar kurulunda görüşülerek TBMM ye gönderilecek olan kanunun yeni yıla yetiştirilmesine çalışılacak" dedi.

Sürekli olarak ekonomik suça ekonomik ceza verilmesi gerektiğini savunduklarını kaydeden Palandöken, "Çek kanundaki hapis cezası kaldırılıp yerine en az 5 yıl çek yasağı getirilecek. Düzenlemenin yeni yıla yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Halen 10 binin üzerinde kişi ya hapiste ya da mahkemede. Yani 5941 sayılı yasanın değişimi için düğmeye basıldı. 2003 yılından sonra karşılıksız çek çekin adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenmesi nedeniyle karşılıksız çek tutarına göre bir güne 100 lira üzerinden hesaplanan adli para cezasını ödeyemeyenler hapse giriyor. Yani 10 bin liralık çeki karşılıksız çıkan kişi, bu kadar tutarda adli para cezası ödemezse 100 gün hapis yatıyor" diye konuştu.

Palandöken, çek mağdurlarının yaşadıkları sıkıntıların ortadan kaldırılması yönünde yaptıkları çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Palandöken, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda iyi bir noktaya geldik. Şuan Adalet Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Kısa zamanda Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye gönderilecek olan yasanın yeni yıla yetiştirilmesi için yoğun çalışma var" dedi.