Lojmanında kalbinden vurulmuş olarak bulunan Balıkesir'in Havran Kaymakamı Orhan Balcı, kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı.
Edinilen bilgiye göre, eşi Burhaniye'de bir bankada çalışan Kaymakam Orhan Balcı (40), öğle tatilinde Mendres Caddesi'ndeki lojmanına gitti. Öğleden sonra saat 13.30 sıralarında dairesinden 2 el silah sesi duyulması üzerine içeri giren görevliler, Balcı'yı lojmanın ikinci katında ağır yaralı halde buldu. Önce bir el havaya, sonra kalbine ateş ederek canına kıydığı öne sürülen kaymakam hemen Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaymakam Orhan Balcı, geçen kasım ayında Gaziantep'in Araban ilçesinden Balıkesir'in Havran ilçesine tayin olmuştu.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Edremit Kaymakamı Osman Tunç olayı haber alır almaz hastaneye geldi. Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "İlçe halkının sevdiği kaymakamımızın durumuna çok üzüldük. Acımız büyük" dedi.

Öte yandan Havran'a gelen Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ile Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant da yetkililerden bilgi aldı.
Kaymakam Orhan Balcı'nın ölümüyle ilgili kesin açıklamayı Vali Yılmaz Arslan'ın yapması beklenirken, cesedin otopsi için Bursa'ya gönderilip gönderilmemesi konusunun görüşüldüğü kaydedildi.

ÖLMEDEN ÖNCE NOT BIRAKMIŞ

Balıkesir'in Havran Kaymakamı Orhan Balcı (38) hayatını kaybetti. Balcı, saat 13.45'te Havran ilçesindeki konutunda beylik tabancasıyla kalbine tek kurşun sıkarak intihar etti. Kaymakam Balcı'nın intiharından önce kendi eliyle yazdığı bir de not ele geçirildiği öğrenildi. Notta, "Ölümümden kimse sorumlu değil, eşimin tayini istediği yere yapılsın. Beni Eskişehir'e gömün. Bütün eş ve dostlarımdan özür diliyorum" şeklinde veda ettiği öğrenilen Kaymakam Orhan Balcı'nın cenazesinin otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Kaymakamın yazdığı nota savcılık tarafından el konuldu. Beylik tabancası ise balistik incelemeye gönderildi.

İntihar olayını İvrindi ilçesinde bazı ziyaretlerde bulunduğu esnada öğrenen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan hemen Edremit'e hareket etti, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

POLİSLER KAPIYI KIRIP EVE GİRDİ

Kaymakam Orhan Balcı'nın kendi silahıyla kalbine tek kurşun sıkıp intihar ettikten sonra ayağa kalkıp birkaç adım atarak pencereye ulaştığı, Kaymakam Balcı'yı yaralı şekilde gören komşuların haber vermesi üzerine polislerin derhal evin kapısını kırıp içeriye girdikleri ve Kaymakam Balcı'nını hastaneye yetiştirilmesini sağladıkları öğrenildi. Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaymakam Orhan Balcı'nın yapılan ilk müdahalesinde hayata döndürülmeye çalışıldığı ancak çabaların yeterli olmadığı, hayatını kaybettiği öğrenildi. Kaymakam Balcı'nın bireysel bazı sorunlarının bulunduğu, ancak psikolojik tedavi desteği alıp almadığının ise bilinmediği kaydedildi.

İNTİHAR ETTİ

Olay esnasında il dışında bulunan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, gerekli soruşturma ve incelemelerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Olayın bizim açımızdan intihar olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki savcılık soruşturması ve incelemeler devam ediyor. Olay bugün saat 13.45 sıralarında Kaymakam beyin konutunda gerçekleşmiş. Görevli arkadaşlarımız derhal gereken müdahaleyi yapmışlar. Ancak hastanede hayatını kaybettiğini öğrendik. Sağ eliyle kalbine tek kurşun sıktığı şeklinde bilgimiz var. Şu anda intihar olayından başka şüpheli bir durumun söz konusu olmadığı anlaşılıyor. İlgili birimlerimizin çalışması ve araştırmalar sürüyor" dedi.