Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 üsteğmenin şehit olduğu bildirildi...

Teröristlerin insansız hava araçları tarafından tespit edildiği belirtildi.

Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesinin ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.


ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADİSİ'NDE

Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmalar sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK'lının da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

OPERASYON BÖLGESİNDE 2 SİVİL YARALI

Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde bulunan Kazan köyü'nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi. Kazan Köyü'nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya'nın operasyonlar sırasında yaralandıkları ileri sürüldü. Helikopterlerden atılan bombaların şarapnel parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin'in durumunun ciddi olduğu ve Çukurca'da yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari'ye sevk edildiği, diğer yaralı Çetinkaya'nın ise Çukurca'ya getirilmeden ambulansla Hakkari'ye gönderildiği belirtildi.

1 ÜSTEĞMEN ŞEHİT


Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. Ailesi Bursa'da yaşayan şehit üsteğmenin 6 aylık Neda adında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi.

Çukurca'da çıkan taşıtmada 28 yaşındaki Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. Şehit Üsteğmen Köroğlu'nun Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda memur olarak çalışan eşi Selay Köroğlu'nun altı ay önce dünyaya getirdiği kızı Neda'nın doğumundan sonra ücretsiz izin alıp Bursa'da oturan kayınvalidesi Nurdan ve kayınpederi Turan Köroğlu'nun yanında kaldığı öğrenildi.

Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü haberi bugün saat 13.00'de Bursa Garnizon Komutanlığı'ndan, aralarında doktor ve hemşirelerinde bulunduğu subaylar tarafından, Köroğlu'nun merkez Yıldırım İlçesi 75'inci Yıl Mahallesi Akkent Sitesi'nde oturan ailesine bildirildi.

Şehit Üsteğmen'in Bursa'da düzenlenecek tören ile toprağa verilmesi bekleniyor.

YARALI VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ


Kazan Vadisi'nde bulunan Kazan Köyü'nde helikopterlerden atıldığı ileri sürülen bombanın şarapnel parçaları yüzünden ağır yaralanan ve Çukurca Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari'ye sevk edilen Aziza Çetin'in, yolda hayatını kaybettiği belirtildi. Çetin'in yakınları hastane önüne akın ederken, polis de hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde sabahın erken saatlerinde çıkan çatışmalar devam ederken, bölgedeki operasyonlar ise kobra tipi helikopterlerin desteğinde sürdürülüyor. Bölgedeki çatışmalar sırasında ilk belirlemelere göre 6 PKK'lının öldürüldüğü belirtilirken, konuyla ilgili yetkililer bir açıklama yapmadı.