Kazdağları’nda Çanakkale Kirazlı’dan sonra bu kez Havran Demirtepe’ye kurulması planlanan altın madeni tepkiyle karşılandı.

Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan imza kampanyasına, doğa talanına hayır diyen  birçok vatandaş katılarak destek verdi. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği konuyla ilgili yaptığı  basın açıklamasında, “Doğasever tüm Havranlı vatandaşlarımızı; Büyükşapçı, Küçükşapçı, Halılar, Sarnıç, Kocaseyit, Küçükdere, Büyükdere, Eğmir, Dereören, Tepeoba, Kalabak, Çamdibi, İnönü köylerinde yaşamını sürdüren, doğasını ve sağlığını rant çetesine teslim etmek istemeyen herkesi imza standımıza bekliyoruz” denildi.

İmza kampanyasının 2 Ağustos cuma günü de Havran’da Pazar Yeri’nde tekrarlanacağı ve maden için 6 Ağustos’ta Ankara’da inceleme değerlendirme toplantısı yapılacağı duyuruldu. CHP Balıkesir milletvekili Ensar Aytekin, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ve belediye meclis üyeleri etkinliğe katılıp, destek verdi.

Başkan Arslan, “Kaz Dağlarındaki her türlü talana ve ihanete karşı halkımızla bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Rant çetesi olan ve bu memlekete ihanet eden herkesin bunu böyle bilmesini istiyoruz” dedi.