Adli Tıp Kurumu’ndan kesin ölüm nedeni henüz açıklanmayan Defne Joy Foster ile ilgili başlatılan soruşturmada şok bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’ndan genç kadının son gecesini birlikte geçirdiği Kerem Altan’ın kan örnekleri vermesi için kendilerine gönderilmesini talep etti. Bu talep üzerine geçtiğimiz çarşamba günü Kerem Altan polis nezaretinde kan vermesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Altan burada kan örneği verdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Kerem Altan’dan alınan kan örneğinin ölümün meydana geldiği gece Kerem Altan ile Defne Joy Foster arasında bir cinsel ilişkinin yaşanıp yaşanmadığının tespitine yönelik olduğunu söyledi. Aynı yetkili, gerekli görülürse Foster’ın eşi Yasin Solmaz’dan da kan örnekleri alınabileceğini vurguladı.


AVUKAT: SPERM İNCELEMESİ OLABİLİR


Foster’ın eşi Yasin Solmaz’ın avukatı Ayşegül Mermer, Kerem Altan’dan kan alınmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kan alınması soruşturmanın evrelerindedir. Uyuşturucu araştırması olabilir, DNA incelemesi için de alınmış olabilir. Bu bir sperm incelemesi de olabilir, cinsel ilişkiye girip girmediğinin tetkiki için olabilir. Bir şüpheli ölüm olayında bütün her şey incelenir. Deliller karartılmış olabilir, onun yanında bir sürü şey çıkabilir. Sırf şunun içindir diyemeyiz.”