CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programı kapsamında dün uçakla Kars’a geldi. Karayoluyla Artvin Şavşat’a geçen Kılıçdaroğlu, halka hitap ettikten sonra Artvin’e gitmek üzere yola çıktı. CHP konvoyu, Ardanuç ilçesi yakınlarına geldiğinde, Yanıklı köyü girişinde saat 14.00 sıralarında PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. CHP konvoyunun geçtiği vadinin üst tarafından açılan ateşe Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları anında karşılık verdi.

ARACINDA BEKLETİLDİ

Çatışmanın yaşandığı yere yaklaşık 100 metre mesafedeki Kılıçdaroğlu’nun güvenliği aracında sağlandı. Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Okan Konuralp çatışmanın yaşandığı sıcak anı, “Saldırı esnasında Genel Başkan ile birlikte aynı araçtaydık. Konvoyda Genel Başkan’ın koruma ekibindeki arkadaşlar, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor. Bu teröristin konvoya yönelik bir roket atışı yapma hazırlığında olduğu fark ediliyor. O sırada Artvin koruma ekibi, roket atışının yapılacağı noktaya bir atış süreci başlıyor” dedi.

Korumaların karşılık vermesiyle teröristin roketatarlı saldırısı böylece engellendi. Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracını kullanan 24 yaşındaki Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit oldu, 2 astsubay da hafif yaralandı. Çatışma yaklaşık 25 dakika sürdü ve bu sırada Kılıçdaroğlu’nun güvenliği aracında sağlandı. Kılıçdaroğlu çatışma bittikten sonra, sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102’nci Şube binasına getirildi.


MİLLET İÇİN FEDA OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının ardından sosyal medya hesabı Twitter’da “Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun!” diye mesaj paylaştı. CHP’nin internet sitesinde ise Kılıçdaroğlu’nun şu mesajı yayınlandı: “Teröre pabuç bırakmamak lazım. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, bir şehidimizin olduğu söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle programıma devam edeceğim. Bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız söz konusu olamaz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.”


ERZİNCAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu araç kaza yapıp bir iş yerine çarpmış. Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı. Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki baba evine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi.

Ailenin yakınları ve komşuları şehidin baba evine ve mahalleye Türk bayrakları astı. Bekar olan şehidin Artvin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu ve buradaki görevine yaklaşık 5 ay önce başladığı belirtildi. Şevket-Zöhre Çaybaşı çiftinin tek erkek çocuğu olan şehit er Fatih Çaybaşı'nın 8 yaşında Zeynep Ecren isimli bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Aile Artvin'e gitmek için yola çıktı.