150 Evler Mahallesi, Güzelada Sitesi’nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası polis memuru H.A., dün saat 22.30 sıralarında apartman komşusu olan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Çimli’nin oğlu Tuğrul Çimli’yi konuşmak için otomobiline aldı. Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olan Çimli’yi Cennet Tepesi Mevkisi, Telemenler Mevkisi’ndeki ormanlık alana götüren H.A., kızı 15 yaşındaki G.A.’dan ayrılmasını istedi. Bu sırada öfkesine hakim olamayan H.A., beylik tabancasını çekip, Çimli’yi tek el ateş, ederek başından vurdu. Çimli, olay yerinde yaşamını yitirirken, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden H.A., meslektaşlarına teslim oldu.

Polis ve savcının olay yerindeki incelemesini ardından Tuğrul Çimli'nin cesedi önce Ayvalık Devlet Hastanesi, ardından da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.


TUTUKLANDI

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, kızının erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen 17 yaşındaki Tuğrul Çimli'yi başından beylik tabancayla öldüren polis memuru H.A. (Hüseyin Akdağ) (45), tutuklandı.

H.A.'nın adliyeye getirilişi sırasında polis ekipleri görüntü almak isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı. 'Arkadaşımızın morali bozuk şimdi çekmeyin' diyen görevli polisler, meslektaşları H.A.'nın tanınmaması için yaklaşık 10 polis memurunun arasında ve kelepçesiz olarak adliyeye getirdi. Nöbetçi mahkemenin tutuklama kararı üzerine görüntü alınmaması için bu kez H.A. adliyenin arka kapısından çıkartıldı.

H.A.'nın ifadesinde, "Komşumuzun oğlu olan Tuğrul,'dan kızımın peşini bırakmasını istedim. Sözleri ile bana meydan okuyunca, bir anlık öfkemin kurbanı oldum, pişmanım" dediği de öğrenildi.