Evli, bir çocuk babası 39 yaşındaki Yaşar Acar, Yalıkavak Beldesi'ndeki mandalina bahçesinde beslediği 6 aylık, labrador cinsi 'Efe' ve kangal cinsi 'Kızım' adlı iki köpeğinin tasmalarını dün saat 14.00 sıralarında gezinmeleri için çözdü. İki köpek yakındaki Mustafa G.'nin bahçesine kaçıp, buradaki 7 tavuğu telef etti. Bu sırada köpeklerinin komşusunun bahçesine kaçtığını fark edip peşlerinden giden Acar, peş peşe silah sesi duydu. Komşusu Mustafa G.'nin av tüfeğiyle ateş ettiğini gören Acar, seslenip, engel olmaya çalışsa da başaramadı. Vücuduna saçma isabet eden köpeklerden 'Efe' olay yerinde telef olurken, 'Kızım' ağır yaralandı.
Yaşar Acar, durumu polis ve zabıtaya bildirip, köpeği Kızım'ı özel bir veteriner kliniğine götürdü. Burada veteriner Mehmet Türkmen tarafından, vücuduna isabet eden saçmalar çıkartılıp, gerekli tedavisi yapılan köpeğin durumunun iyi olduğu bildirildi.
Polis, olayın ardından tüfeğine el koyduğu Mustafa G.'yi gözaltına aldı. Komşusu Acar'ı tavuklarına saldıran köpeklerine sahip çıkması için defalarca uyardığını ileri süren, bir sitede bekçilik ve bahçıvanlık yapan Mustafa G., "Olay günü yine aynı şey olunca sinirlendim. Köpekleri korkutmak için birkaç el ateş ettim. Amacım öldürmek değildi" dedi.
Çok sevdiği köpeklerinden birinin telef olması diğerinin ise yaralanması nedeniyle üzgün olan Yaşar Acar, "Daha önce de birkaç kez böyle bir durumla karşılaşmıştık. Ölen tavukları için para vermeyi ya da tavuk almayı teklif ettim ama kabul etmedi. Eline tüfek alıp sokakta kedi köpek vurmasını doğru bulmuyorum. Daha sonra da 3-5 bin TL ceza ödeyip serbest kalıyorlar" diyerek, tepkisini dile getirdi. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Üyesi Özlem Uludağ da olay yerine gelerek, yaşananları kınadı.